A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves és egy 16 éves fiatalkorú fiú ellen rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt.

Miskolcon történt

A fiatalok Miskolcon egy erősen ittas férfitól az értékeit, illetve a mobiltelefonját elvéve a PIN-kódot követelték, de a sértett szándékosan téves kódot mondott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ököllel ütötték

A támadók emiatt többször ököllel ütlegelték, de mivel ismét helytelen kódot adott meg, a telefont nem sikerült feloldani, visszaadták neki, és 6.500 forint készpénzt vettek el tőle.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez történt a támadás előtt

A vádirat szerint a vádlottak 2021. július elején, hajnalban Miskolc belvárosában odamentek a padon ülő, erősen ittas férfihoz. Beszélgettek vele, majd karjánál fogva elvezették egy fás, bokros területre, ahol felszólították, hogy adja át az értékeit.

Elvették a mobilját

A sértett elővette a mobiltelefonját, amit az egyik fiú elvett tőle, és rögtön követelte, hogy adja meg a PIN-kódot. A sértett ennek többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget, ezért mindkét elkövető többször a fején ököllel megütötte, illetőleg egyikőjük combon rúgta.

A PIN-kódot követelték

Ezután egy téves kódot mondott a sértett, azzal nem lehetett feloldani a telefont, újból ütlegelték és a helyes kódot követelték, de a sértett minden esetben egy másik, valótlan kódszámot mondott. A fiatalok végül a telefont visszaadták, és amikor kiforgatták a zsebeit, 6.500 forint készpénzt vettek el tőle, majd távoztak.

Súlyosan megsérült

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsont-, állkapocscsont- és járomcsonttörést szenvedett el.

Javítóba kerülhetnek

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés kiszabását indítványozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Képtelen volt beletörődni a szakításba: megtámadta volt barátnőjének új barátját ez a férfi Fejér megyében

Kiemelt kép: Illusztráció