A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2022. november 6-án egy székesfehérvári vendéglátóipari hely hátsó bejáratánál késsel többször megszúrta barátnőjének új barátját.

Nem törődött bele a szakításba

A nyomozás adatai szerint a férfi együtt lakott anyjával, testvérével, valamint a barátnőjével. A férfi kapcsolata a párjával megromlott, ezért a nő szakított vele, el akart költözni, azonban a gyanúsított a szakításba nem tudott beletörődni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elolvasta az üzeneteket

Az elkövető 2022. november 6-án elolvasta a nő őrizetlenül hagyott mobiltelefonjában lévő, az új baráttal váltott üzeneteit, majd a férfi munkahelyéül szolgáló vendéglátóipari hely hátsó bejáratához ment.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kést ragadott

A férfi nyitott ajtónál tartózkodó sértettre szóváltás nélkül, féltékenységből a magával vitt 21 cm pengehosszúságú késsel rátámadt, a mellkasán, a hasán, a felkarján többször megszúrta, majd a kést eldobva futva elmenekült.

Segítségért kiálltott

A vérző férfi segítségért kiáltott, amelyet észlelve egyik munkatársa értesítette a mentőket. A sértett hasát ért szúrás a testüreget megnyitotta, a májon felszínes sérülést okozott, amely életveszélyes sérülésnek tekinthető.

Életveszélyesen megsérült

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel – amely 5-15 évig terjedő szabadságvesztés – alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől.

A bűnismétlés veszélye

A bűncselekmény motivációjára figyelemmel feltehető továbbá, hogy a sértett sérelmére újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, így a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Letartóztatták

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntése védelmi fellebbezés folytán nem végleges, számolt be róla az ügyészség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Életveszélyes rablótámadás a Budapesten, egy 91 éves nénire rontott rá az elvetemült férfi

Kiemelt kép: Illusztráció