Aligha mondható finnyásnak az a 25 éves férfi, akinek több lopás is a számlájára írható. Mindent vitt, ami a keze ügyébe került, míg nem egy nap őt vitték a rendőrök. A bíróság azóta már letartóztatásba helyezte.

Fűnyírót, gázkonvektort vitt

Először egy november elseji betörésnél kezdtek el vizsgálódni a helyi rendőrök Mátraverebélyen. Egy akkor még ismeretlen személy bement egy családi ház udvarára az ott található garázsból elektromos fűnyírót, valamint gázkonvektort lopott el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt található Mátraverebély

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kerékpár, hűtőszekrény, és házinyúl is a zsákmánya volt

Mint kiderült, nem először járt ebben az ingatlanban. Szeptember 26-án ugyanannak a háznak az udvaráról egy kerékpárt, valamint hűtőszekrényt és hosszabbítót, míg október 25-én az udvaron található fészerből egy házinyulat, valamint elektromos fűnyírót lopott el.

Tovább nőtt a bűnlajstrom

Az egyenruhások azt gyanítják, hogy szeptember 26-án a településen egy másik házhoz is bement és az udvarról kovácsoltvas kaput és egy kályhát vitt magával. A férfi az ellopott értékeket eladta és az azokért kapott pénzt saját megélhetésére költötte.

Mindent beismert

A férfit a nyomozók elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett. Mivel lopás miatt már több eljárás is folyamatban van ellene, ezért őrizetbe vették, majd nem sokkal később a a Salgótarjáni Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt. A rendőrség tájékoztatása arra nem tér ki, mi történt az ellopott nyuszival.

Maszkot, kesztyűt húzott a betörő

Egy megyével odébb, Borsod-Abaúj-Zemplénben egy betörő nem szeretett volna semmiképpen sem lebukni, amiért november harmadikán késő este megdézsmálta egy felsődobszai porta éléskamráját. Ő maszkot és kesztyűt hozott az elkövetéshez.

Az elkövetés helyszíne

A tolvaj

Mindenevő volt

Többször fordult, mire amíg el tudta vinni a fűszereket, a kakaóport, a szalonnát, a kukorica-, és babkonzerveket, a pattogatni való kukoricát, a lisztet, a sört, vagy éppen a disznózsírt.

Gyorsan lebukott

Noha minden bizonnyal szerette volna, ha soha az életben nem derül ki, mit csinált, azonban a rendőrök pár nappal később azonosították, elfogták, majd előállították a rendőrségre a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki mindent beismert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Nyitóképünk a rendőrség helyszíni szemléjén készült Mátraverebélyen.)