Tolna megyei rendőrök ismét a gyorshajtókat szűrték ki a forgalomból. A legkirívóbb szabálysértést elkövető járművezető a megengedett sebesség csaknem másfélszeresével közlekedett lakott területen.

Tolnában az évben nyolcan haltak meg az utakon

A megye útjain 2020 első kilenc hónapjában 216 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, melyek közül nyolc halálos kimenetelű volt. A sérüléses balesetek közül 101 azért következett be, mert a járművezető a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott.

FRISS: Kést szorítottak egy nő nyakához Pesterzsébeten

Kockázatos útvonal

Tolna megye balesetek szempontjából kockázatosnak tűnő útvonalai közül, ezúttal a 6-os és az 56-os főúton szerveztek fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést a rendőrök. Az egyenruhások 2020. október 6-án délelőtt elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat.

Gigabírság

Kollégáink néhány óra alatt 46 járművezetővel szemben intézkedtek. A legkirívóbb szabályszegést az az autós követte el, aki Várdomb községben a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 121 km/h-val közlekedett, amikor a felvételek készültek róla. A járművezető 200.000 forintos közigazgatási bírságot és nyolc közlekedési büntetőpontot kapott – írja a Police.

Ez is érdekelhet: Nyakon szúrt egy rendőrt ez a férfi, így próbált szökni, ez várhat most rá

A tragédiák megelőzése

A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatnak nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain.

Ezeket is érdemes elolvasnod:

A szabályok betartása

Kérünk mindenkit a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek, figyeljünk egymásra.

Kiemelt kép: Illusztráció