Brutális sérülést szenvedett a Somogy megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kaposmérő egyik elnökségi tagja.

Vizespalackkal dobta szemen

A Somogyvár otthonában rendezett vasárnapi mérkőzés második félidejében az egyik lecserélt hazai focista ugyanis egy vizespalackkal olyan erővel dobta szemen a lelátón helyet foglaló klubvezetőt, hogy az a kórházba szállítás és a gyorsan elvégzett műtét ellenére megvakult a bal szemére.

Erős fájdalmai vannak

– Nagyon rossz állapotban van, komoly fájdalmak gyötrik. Egy ásványvizes petpalackkal találták el, valószínűleg a kupak okozta a szörnyű sérülést. Az orvosai szerint pénteken elhagyhatja talán a kórházat, de – szörnyen hangzik – meg kell várni, hogy kiszáradjon a szemgolyója, amely még mindig folyik ki a szemgödörből. Csak utána kaphat üvegszemet. Sajnos, nem látogathattuk meg a koronavírus miatt bevezetett szigorítások miatt, de a családja tartja vele a kapcsolatot, próbálja mindenben segíteni – árulta el a Blikknek Csete Károly, a Kaposmérő elnöke, aki hozzátette: a szomorú eset után folytatódott a meccs, amely nagyon eldurvult, s négy piros lapot osztott ki a játékvezető, ebből hármat a hazaiak kaptak.

FRISS: Egy 17 éves fiú állkapcsát törte el a volt x-faktoros, akár évekre is rács mögé kerülhet

Senki nem kért bocsánatot

– Azóta sem érkezett bocsánatkérés a Somogyvár részéről, ami viszont felháborító. Megrendített minket az eset, nagyon sajnáljuk a kollégánkat, aki társadalmi munkában rengeteget segített nekünk. Úgy értesültem, a civil munkahelyére visszavárják, annak ellenére, hogy elveszítette az egyik szemét.

Megdöbbentő eset

A találkozót 4-2-re megnyerő, listavezető kaposmérői klub első embere részletesen beszámolt a megdöbbentő esetről. Még most is a történtek hatása alatt áll, nem tudja feledni azokat a szörnyű perceket.

Szóváltás után történt a borzalom

– A második félidő derekán a vendéglátók egyik játékosa a lecserélése közben rövid szóváltásba keveredett elnökségi tagunkkal, aki az ismerősei révén jóban volt a somogyvári szurkolókkal, így a hazai nézők között foglalt helyet. A focista – miután leült a kispadra – nem bírt az idegeivel, hirtelen felpattant, s megdobta az áldozatot – mondta a Blikknek.

Az elkövetőnek más is van a rovásán

A kaposmérői klubvezető szerint az elkövetőnek volt már rendőrségi ügye, ám a megyei hatóságtól kapott információk szerint nincs még megnevezve a gyanúsított.

Súlyos testi sértés

– A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság súlyos testi sértés ügyében nyomoz ismeretlen tettes ellen – közölte lapunkkal a sajtóreferens.

Nem léphet pályára

A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága a rendőrségi jelentés után hoz döntést a futballista jövőjét illetően. A játékengedélyét azonban egyelőre bevonták, vagyis nem léphet pályára.

Kiemelt kép: Illusztráció