Súlyos testi sértés miatt nyomoz a rendőrség Gulyás Roland, a X-Faktor egykori versenyzője ellen.

Eldruvult vita

A 2017-es X-Faktor harmadik helyezettje élettársát és annak fiatalkorú fiát bántalmazta egy elfajult vita során. A mindössze 17 éves fiatalembernek eltört az állkapocscsontja, de a testi mellett a lelki sebei is nehezen gyógyulnak, az eset óta erős gyógyszereket szed – tudta meg a Blikk.

Folyamatos viták

– Roland a családjával élt abban a társasházban, ahol Márta lakott a gyerekeivel. Hamar egymásba szerettek, a fiú pedig odaköltözött. A nő idősebb gyermeke nemsokára elköltözött, a kisebbik viszont maradt, de megromlott a viszonyuk, folyamatosan voltak a viták, sőt, Márta még a saját családjával is összeveszett a szerelme miatt – mesélte a Blikknek a család egyik ismerőse.

Megtörtént a baj

A múlt hét végén megtörtént a baj: rendőrök és mentők lepték el a házat, Rolandot pedig elvitték kihallgatni a helyszínről.

Ömlött a vér

– Szegény fiúból ömlött a vér, a házban lakó nagyszüleihez szaladt át, ők értesítették a hatóságokat. Nem tudom, hogy emészti majd meg a történteket. Azt mondta, a balhé azért robbant ki, mert nem akarta hallgatni, hogy az édesanyja és kedvese hangosan szexelnek, ezért felhangosította a tévét, ami a párnak nem tetszett, ezután szólalkoztak össze– mesélte az ismerős.

Eljárás indult az énekes ellen

A verekedés miatt rendőrségi eljárás indult az énekes ellen, aki azóta el is költözött, sőt távoltartási végzést kértek ellene, így néhány napig a család közelébe sem mehet.

Súlyos testi sértés

– A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. kerületi kapitánysága kétrendbeli súlyos testi sértés bűntette miatt folytat eljárást – közölte az ügy kapcsán a BRFK.

Hibásnak érzi magát

Az egykori x-faktoros hibásnak érzi magát a történtek miatt, azonban azt állítja: nem csak ő tehet arról, hogy így elfajult a veszekedés.

Nem csak ő a felelős

– A párommal szexuális együttlét után alváshoz készülődtünk, de a fia nagyon hangosan hallgatta a tévét. Szóltam, hogy halkítsa le, mire ő f*szszopónak nevezett. Átmentem, hogy nevelési szándékkal adjak neki egy pofont, mire felkapta a mellette lévő gitárt és megütött. Letört egy fogam és megsérült a fejem. Dühös lettem, nem tagadom, ököllel ütöttem – elevenítette fel a szörnyű éjszaka emlékeit Roland.

A verekedőket a nő próbálta meg szétválasztani, ő a dulakodás közben sérülhetett meg

– Sajnálom, hogy így alakult. Nem ilyen ember vagyok. Nem kértem még bocsánatot, de azt gondolom, mindannyian tehetünk arról, hogy így alakult. Lelkileg megvisel, romba dőlt az életem – mondta szomorúan Roland, aki tart attól, hogy komoly következményei lehetnek a tettének, főleg amiatt, nem ez az első eset, hogy összetűzésbe kerül a törvénnyel: korábban kábítószer birtoklása miatt gyanúsították meg.

Fél a büntetéstől

– Az már a múlt. Voltam elterelésen, és azóta minden rendben. Attól viszont nagyon félek, mi lesz a büntetés, tudom, hogy akár börtönbe is kerülhetek…

Évekre rács mögé kerülhet

– Ha az okozott sérülés nyolc napon túl gyógyul, akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, de csonttörés esetén ennél is nagyobb lehet a büntetés – mondta a Blikknek dr. Szilágyi Roland ügyvéd.

Akár öt év is lehet

– Ha a bántalmazás súlyos egészségromlást, maradandó sérülést okoz – ilyen a csonttörés is –, akkor öt évet is kaphat az elkövető. Több sértett esetében halmazatként a kirótt szabadságvesztés pedig akár a másfélszeresére is emelkedhet – említette a jogi szakértő a lapnak.

Kiemelt kép: illusztráció