Szerda délután fél öt körül egy Deawoo és egy Volkswagen Golf ütközött az M2-es autóúton Kosd közelében. A Deawoo sofőrje, egy 20 éves lány a helyszínen életét vesztette.

Áttért a másik sávba

A rendőrségi információk szerint az elsődleges adatok szerint október 7-én 16 óra 30 perc körül két autó ütközött az M2-es autóúton Kosd térségében. Eddig nem tisztázott, hogy az egyik autó miért tért át a másik forgalmi sávba.

Egy fiatal lány meghalt

A baleset következtében az árokba repült Deawoo 20 éves sofőrje, egy fiatal lány a helyszínen meghalt, a golfos megúszta a balesetet.

Lezárták az utat

A rendőrök a mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, kisebb torlódás alakult ki.

Tragikus nap

A szerdai nap tragikus, hiszen az országban összesen hat halálos kimenetelű közlekedési baleset történt.

Gyorshajtás

A rendőrségi statisztikai adatok alapján a legtöbb baleset a gyorshajtásra vezethető vissza. Ez nem feltétlenül száguldozást jelent, ebben a statisztikában az is benne van, ha a szerdaihoz hasonló csapadékos időben nem az útviszonyoknak megfelelőan vezet valaki.

Halálos balesetek száma

Biztonságos vezetés nedves, csúszós úton

Mindig két kézzel fogd a kormányt, hogy könnyebben megőrizd az uralmad a jármű felett. Lassabban hajts, az abroncsok ilyenkor jobban tapadnak. Tarts nagyobb követési távolságot, figyelj más sofőrökre, próbáld meg előre látni a veszélyes helyzeteket.  Lehetőség szerint ne fékezz kanyarban, mert ettől kicsúszhat az útról autó.

Sok balesetért a melegfront is okolható

Magyarországon évente megjelenő, közel 100 időjárási front sokunk szervezetét megviseli. A frontok hatására az érintett területen az időjárás hirtelen és lényegesen megváltozik. Süllyed a légnyomás, megemelkedik a levegő páratartalma, szélirány megfordul, illetve felerősödik. A balesetek szempontjából a melegfront a veszélyesebb. A melegfront nem jár heves időjárás változással, általában csupán csendes esőzés kíséri. Statisztikai adatok támasztják alá, hogy melegfront idején gyakrabban fordulnak elő közlekedési balesetek.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán