Vádat emeltek egy Pest megyei férfi ellen, aki bűnügyi felügyeletéből úgy akart megszökni, hogy az őt kísérő rendőröket megpróbálta megölni januárban.

Szökni akart

Keresztes Imre közleményében azt írta: a 35 éves férfi elhatározta, hogy megszökik, ezért felhívta a rendőröket, és azt mondta nekik, hogy megsérült, ezért kórházi ellátásra szorul.

FRISS: Megszólalt a 15 éves kecskeméti tinigengszter anyja: a fiát 27 bűncselekményért ültetik le, akár az apjával is összefuthat a börtönben

Kétszer is nyakon szúrta az egyik rendőrt

Ezután magához vett egy kést és mintegy egymillió forintot, majd – az orvosi ellátás után – útközben a rendőrautó hátsó ülésén mellette utazó rendőrt az ajtónak szorította, és kétszer nyakon szúrta.    

A másik rendőrt is nyakon akarta szúrni

Az autót vezető rendőr hátra fordulva elkapta a vádlott kezét, aki a szorításból kiszabadulva megvágta a sofőr ujjait. Őt is nyakon akarta szúrni, de a sértett elmozdult, ezért csak arcának jobb oldala sérült meg.

Ez is érdekelhet: Elképesztő titokról rántotta le a leplet a Viszkis – Ambrus Attilát így akarták lefülelni a zsaruk

Előkerült egy fegyver is

Közben az ajtónak szorított rendőr elővette a fegyverét, amelyet a férfi megpróbált tőle elvenni, de nem járt sikerrel. A rendőr az autóból kiszállva csőre töltötte fegyverét, és felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a cselekvését.

Ez várhat rá

A vádlott ellen – aki a nyomozás alatt nem tett vallomást – a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség előre kitervelten, hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat.

Ezeket is érdemes elolvasnod:

Akár 35 év is lehet

Indítványozta azt is, hogy a bíróság ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és rögzítse, hogy leghamarabb 35 év letöltése után bocsátható feltételesen szabadságra – olvasható a közleményben.

Kiemelt kép: Illusztráció