Súlyosabb büntetést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az ország legidősebb fogvatartottjára, a fóti gyilkosra. Sz. Istvánra tíz év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélték az élettársa lányának megöléséért elsőfokon. A férfi 100 évesen szabadulhat a börtönből.

Élettársa lányára támadt

Amint arról a Kékvillogó is beszámolt, tavaly, január 8-án vendégségbe ment édesanyjához és a 86 éves élettársához, Istvánhoz, Mária két gyermeke. Amíg a fóti idős asszony kávét főzött a konyhában, az idős férfi késsel támadt az 51 élves fodrásznőre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Dögölj meg”

A férfi azzal gyanúsította élettársa lányát, hogy ellopta a nyugdíját. Sz. István többször beleszúrta a kést az asszonyba, a földön fekvő, tehetetlen nőt pedig ütötte-verte, közben azt kiabálta, hogy „Dögölj meg”. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmenekült a lakásból

Mivel a nő nyaka erősen vérezni kezdett, elmenekült a lakásból, de a férfi követte őt az utcára is. A szabadba kiérve a nő erejét veszítve a földre rogyott. A férfi azonban utolérte és mellkason szúrta.

Kapcsolódó:

Meghalt a nő

Ekkor az utcán többen is a megkéselt nő segítségére siettek, akik közül valaki megállapította, hogy még van pulzusa. Ezt meghallva az elkövető felkapott egy közelben lévő tégladarabot és azzal még kétszer fejbe vágta a földön magatehetetlenül fekvő nőt. Az egyik járókelő húzta el onnan végül. A nő a helyszínen meghalt.

Anyja karjaiban halt meg

„Az ölemben, a karjaim között halt meg, már nem tudott mondani semmit. Láttam, ahogyan elhomályosult a tekintete” – mondta a tragédia után a gyászoló édesanya.

Szúrás, szúrás hátán

Az igazságügyi orvosszakértő 5 szúrás nyomát fedezte fel az áldozat testén. Kettőt a nyakán, hármat a mellkasán, de rögzítettek számos, az áldozat védekezésekor a kezén keletkezett sérülést is. A kést egyébként eldobva találták meg.

Életveszélyesen fenyegette

Egy héttel a bűncselekményt megelőzően a nyugdíjas férfi életveszélyesen megfenyegette a későbbi áldozatát, ezt azonban az asszony nem vette komolyan, mert csak az idős férfi szellemi leépülésének tulajdonította.

Lányával álmodik

A tragédia óta Mária rendszeresen álmodik halott lányával. „Akkor úgy beszélgetünk, mintha még élne. Aztán felébredek, és szembesülök a valósággal. Az az egy vigasztal, hogy már 72 éves vagyok, és talán már nincs sok nekem” – mondta a gyászoló édesanya.  

10 évet kapott

Sz. István beismerte a bűnösségét, és tíz év börtönt kapott. Az ügyészség szerint azonban ennél súlyosabb büntetést érdemel.

Súlyosabb büntetés

A fellebbviteli főügyészség viszont  tíz évnél súlyosabb büntetés kiszabását kérte a 88. életévében járó férfire. Ez azt jelenti, hogy ha a táblabíróság osztja az ügyészség álláspontját, akkor százéves kora körül szabadulhat az idős férfi leghamarabb. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gyilkosság után – Forrás: police.hu