A kisdombegyházi családi házban hiába oltották el húsz perc alatt a lángokat, egy kisfiút nem tudtak kimenekíteni.

Csütörtökön délután történt

Délután fél három magasságában jelzés érkezett a katasztrófavédőkhöz. A Békés megyei Kisdombegyházán lángokba borult egy lakóház. Négy tűzoltóautón összesen tizenhét tűzoltó ment a Lehel utcában lévő családi házhoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mire a tűzoltók kiértek, már nagy volt a baj

A parasztház két szobája és az előszoba is égett. A lángok közel 50 négyzetméteren tomboltak. Húsz percükbe telt a lánglovagoknak, mire el tudták oltani a tüzet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem voltak otthon a szülők

Egy nagymama valamint egy 17 éves lány volt otthon a 2 éves kisfiún kívül, amikor felcsaptak a lángok. A szülők nem tartózkodtak otthon. A családfő elmondta a Borsnak, hogy teljesen megtörtek a tragédia miatt.

“Zsoltika éppen elkezdett beszélni”

A kisfiú elvesztése után könnyeivel küzdve mondta el a lap számára az apa, hogy nem tudnak észhez térni. “Zsoltika éppen elkezdett beszélni” – mondta a családfő, Rácz Zoltán. Elmondta, hogy megszakad a szívük a fájdalomtól.

Hálásak

Az emberek összefogtak, és próbálnak segítséget nyújtani a családnak, így tett a helyi önkormányzat is. A tragédia mellett súlyos anyagi kár is érte a családot, hiszen gyakorlatilag mindenük a lángok martalékává vált. Egy 17, egy 12 és egy 10 éves gyermeknek nincs most hol laknia.

Mindkét szülő dolgozott

A tragédia bekövetkeztekor esélyük sem volt arra a szülőknek, hogy kimentsék a tűzből a fiukat, mivel mind a ketten dolgoztak. Magyar Zsolt, Kisdombegyház polgármestere ugyancsak megtörten nyilatkozott a lapnak. Elmondta, semmi sem maradt a házból.

Gyűjtést is szerveznek

A családot egy önkormányzati lakásban tudták elszállásolni. Folyamatosan zajlik a gyűjtés, hiszen mindenre szüksége van a családnak az újrakezdéshez: gyerekruháktól felnőttruhákon át élelmiszerig szó szerint mindenre. A polgármester sajnálatát fejezte ki, hiszen a padlóról kell felállnia a családnak.

Több tűzeset is történt a napokban

Nem ez volt az egyetlen tragikus háztűz az elmúlt 24 órában. Csütörtök este Nyírteleken gyulladt ki egy családi ház. Ketten voltak az ingatlanban, de csak egyikük élte túl a szerencsétlenséget.

Péntek hajnalban Patakon égett ki egy ház

A Nógrád megyei településen is lángokba borult egy családi ház. Hárman voltak bent, de csak egy ember élte túl a szörnyűséget. Ő füstmérgezést kapott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illlusztráció – Forrás: Pixabay