A kismama férje rendőri segítséget kért, amit meg is kapott. Egy fiatal járőrpáros oldotta meg a nem éppen hétköznapi feladatot.

Araszoltak az autók

Kilátástalannak tűnt annak a párnak a helyzete, akik a kórházba siettek a 9. kerületben egy forgalmas időszakban. Az apa leintett egy rendőrt, akik éppen arra jártak. Batizi-Pócsi Kristóf rendőr törzsőrmester és Szokolai Dárius őrmester volt az, derül ki a Bors riportjából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Odarohant a férfi a rendőrökhöz

Az apa megragadta a lehetőséget, és amint meglátta a rendőröket, futni kezdett feléjük. Batizi-Pócsi Kristóf azt mondta, felfigyelt rá, ahogy egy ideges, verejtékező férfi rohant felé. Rögtön közölte, hogy elfolyt a felesége magzatvize, és segítségre van szükségük, hogy eljussanak a kórházba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beindult a szülés

A rendőr a saját szemével meggyőződött arról, hogy igazat mond a férfi. A zsaruk engedélyt kaptak rá, hogy a megkülönböztető jelzés használatával felvezessék a párt a kórházig. Óvatos tempóban, de megindultak a 8. kerületi kórház irányába.

Gyorsan odaértek

Mindössze hét percre volt szükség, hogy a rendőrök bekísérjék a párt az egészségügyi intézménybe. Amíg a férfi beszaladt a kórházba, addig a hidegben az egyenruhások vigyáztak a fűtött gépkocsiban a vajúdó kismamára.

Ezek is érdekelhetnek!

Az egyik rendőr hamarosan maga is apa lesz

Batizi-Pócsi Kristóf elárulta a lap számára, hogy a feleségével februárra várják első gyermeküket. Kisfiú lesz, a nevén még gondolkodnak. A rendőr mindössze 25 éves, de példásan helytállt a nem hétköznapi feladat során. Elmondása szerint mindent úgy tett, mintha a saját gyermeke anyját kellett volna a kórházba kísérnie.

Nemrég egy anya a körforgalomban hozta világra gyermekét

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu hírportál korábban beszámolt, nemrég egy Csongrád-Csanád megyei kismamánál indult be a szülés váratlanul. A kisbaba nem volt türelmes, és útközben meg is született. Az apa kénytelen volt félreállni egy körforgalom közepén.

Gyorsan megérkezett a segítség

Hamar a helyszínre ért a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rohamkocsija. A mentésirányító addig nyugtatta és instruálta is egyben az apukát, hogy mit csináljon. A férfi nem számított arra, hogy neki kell majd levezetni a szülést.

Mire odaértek a mentők, a gyermek már megszületett

A születését követően felsírt a gyermek. A mentők nagyon gyorsan a helyszínen voltak, és átvették a teendőket az apától. Az anyát és gyermekét kórházba szállították.

Egészséges baba született

Az édesanya az Országos Mentőszolgálat közösségi oldali bejegyzése alatt kommentelt. Beszámolt róla, hogy a gyermek kiváló egészségnek örvend. Sok jó kívánságot kapott az anya és a csöppség is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív