Egy négytagú társaságot gyanúsítanak azzal, hogy 11 bűncselekményt követtek el az elmúlt időszakban.

Most szeptemberben történt az első hozzájuk köthető eset

Idén szeptemberben bejelentést tettek a segélyhívón, amely szerint egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt feltörtek ismeretlenek. Három országúti versenykerékpárt, akkumulátort, ruhákat és sportfelszereléseket zsákmányoltak. Összesen 1,5 millió forint volt a bejelentő becsült kára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent vittek, ami mozdítható

Bemásztak építkezések területére is, és amit csak tudtak, elloptak. Autókat is feltörtek, majd azokból is értéktárgyakat zsákmányoltak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Építkezésekről is loptak

Egy építkezés helyszíne – Fotó: Police.hu

A környező településen megszaporodtak a lopások

Sorra jelentettek be lopásokat, gépkocsi feltöréseket a környező településeken a következő időszakban. Egy esetben mindössze egy bicskának kelt lába. Arra is volt példa, hogy elhajtottak a nyitott autóval.

Novemberben fogták el a feltételezett elkövetőket

Mielőtt lecsaptak a bűnbandára a zsaruk, összesen 11 bűncselekményt követtek el. Az ügyet a gödöllői rendőrök derítették fel. A helyszíneken alapos szemlét tartottak, és begyűjtötték a rendelkezésre álló adatokat. Akit tudtak, kikérdeztek az esetek kapcsán.

Munkában a gödöllői rendőrök

Egy rendőr munka közben – Fotó: Police.hu

Őket gyanúsítják

A rendőrök egy 14, egy 15 és egy 17 éves fiatalt, valamint a 18 éves T. Józsefet gyanúsítják a lopásokkal. Jellemzően csapatban dolgoztak, a zsákmányt pedig testvériesen elosztották egymás között. Mindenki egyenlő arányban részesedett a bűnös úton szerzett javakból.

Elfogták a fiatalokat

Az egyik gyanúsított elfogása – Fotó: Police.hu

Kutatást tartottak náluk

A rendőrök a fiataloknál kutatást tartottak. Azokat a lopott holmikat, amiket megtaláltak, lefoglalták. Kihallgatták a fiatalokat, akik a bűncselekményeket szinte kivétel nélkül el is ismerték. A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás és jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt eljárást indított ellenük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nyomozók hosszas munkájának meglett a gyümölcse

Rendőr munka közben – Fotó: Police.hu

Kiemelt kép: Egy fiatal elfogása – Forrás: Police.hu