Végül a tűzoltóknak kellett leállítani az autóforgalmat, hogy ne történjen újabb tragédia. Sokan utat sem adtak a baleset helyszínre siető járműveknek.

Szombaton történt a baleset

Mint ahogyan arról beszámoltunk, egy nő életét vesztette abban a Martfűnél történt balesetben, amikor szombaton délután frontálisan ütközött két autó. A két járműben összesen három utas volt, ők valamint a sofőrök mindegyike súlyos sérülést szenvedett. Az egyik utas életét nem tudták megmenteni a helyszínre kiérkező rohammentők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt zavartalan a mentés

A lehető leghamarabb a helyszínre érkeztek a mentők, a tűzoltók és a rendőrök is. A mentősök kiérkezésüket követően azonnal megkezdték a baleset sérültjeinek ellátását. Sajnos azonban az autósok közül sokan nem voltak együttműködőek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy fotó a baleset helyszínéről

Két autó ütközött frontálisan Martfűnél – Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Már lehúzódni sem akartak a kocsik

A Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság parancsnoka, Fábián Attila azt panaszolta a Szoljon.hu számára, hogy miközben a menetirány szerinti bal oldalon közlekedtek fény- és hangjelzés kíséretében, azt tapasztalták, hogy az autósok nem akarnak nekik utat adni. A kocsik folyamatosan csak jöttek szembe, fittyet hányva a KRESZ szerint előírt kötelezettségükre.

A mentők, a tűzoltók és a rendőrök is a helyszínre siettek

A baleset helyszínéhez kiért mentő és tűzoltó – Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

A baleset helyszínén sem volt jobb a helyzet

A lapnak nyilatkozó parancsnok elmondta, hogy a baleset mellett elhaladó autósok akadályozták, hogy a tűzoltóautóval a megfelelő helyre tudjanak állni. Szlalomozva kikerülték a balesetnél dolgozó mentősök autóját. Az autósok közönyös viselkedésének ő maga vetett véget azzal, hogy leállította az autósforgalmat.

Az egyik autó az árokparton, a másik az egyik sávban féloldalt állt meg

Két autó ütközött frontálisan Martfűnél – Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Felháborodott a történteken

Csak akkor voltak hajlandóak az autósok megállni, amikor határozottan eléjük léptek. Félő volt, hogy a végén újabb baleset történik, és valaki elgázolja azokat a mentősöket, akik éppen a szerencsétlenül járt személyek életét próbálják megmenteni. A Tiszaföldvári Parancsnokság közösségi oldalára is felkerült egy bejegyzés, ami a történteket írja le.

A helyszíni mentést biztosító tűzoltóautó

Egy a baleset helyszínére kiért tűzoltóautó – FOTÓ: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Felháborodtak a kommentelők

A legtöbb kommentelő felháborodásának adott hangot az autósok közönye kapcsán. Többen részvétüket fejezték ki, valamint csalódottak a miatt, hogy az emberek nem tisztelik a mentősök áldozatos munkáját. Sok a bejegyzésre adott meglepődött reakció is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült fotó – Forrás: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság