Kigyulladt egy parasztház csütörtök délután Békés megyében. Az épület teljes terjedelmében égett. Egy kétéves gyermek életét vesztette. A házigazdák már nem tudták kimenteni a kicsit, emiatt égett halálra.

Kigyulladt egy ház

Mire kiértek a hivatásos tűzoltók, már teljes terjedelmében égett a 70 négyzetméteres parasztház a Békés megyei településen. A kisdombegyházi épületben hárman tartózkodtak, egy kétéves gyermek, egy 17 éves fiatal és egy 68 éves nő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghalt egy 2 éves kisfiú

A két ember ki tudott menekülni, de a kisfiút nem sikerült kimenteni, ő a helyszínen életét vesztette. A lángokat a mezőkovácsházi és orosházi tűzoltók fojtották el. A tűz miatt a ház lakhatatlanná vált. Arra, hogy mi miatt gyulladt ki az épület, tűzvizsgálati eljárás derít fény.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rohantak a mentők

A mentőknél elmondták, hogy a békéscsabai mentésirányítás egy esetkocsit és egy mentőkocsit indított a helyszínre. A szakemberek egy középkorú férfit láttak el, aki füstmérgezést szenvedett, a helyszíni ellátást követően kórházba szállították. A gyermeken nem lehetett segíteni, a tűzben életét vesztette.

Négy gyermeket nevelnek

Magyar Zsolt, Kisdombegyház polgármestere megrendülten nyilatkozott a beol.hu-nak, azt mondta, a család négy gyermeket nevel, a szülők dolgozni voltak, a nagymama volt otthon, amikor a lángok felcsaptak.

A legkisebb gyerek halt meg

Úgy tudják a falubeliek, a legkisebbik gyermek lelte halálát a tűzben. A helyszínt lezárták, nagy erőkkel érkeztek tűzoltók, mentők, rendőrök a helyszínre.

Porig égett minden

„Porig égett ott minden, már amennyit látni lehetett. Semmi nem maradt. A család elhelyezéséről szeretnénk gondoskodni, van egy olyan épületünk, ahol konvektorokkal tudunk fűteni. Ideiglenesen az is segítség” – tette hozzá a település vezetője. 

Eljárást indított a rendőrség

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indult büntetőeljárás és a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát, körülményeit.

Tűz volt Sárospatakon

Szintén csütörtök délután bútor, ruhanemű és papír égett egy lakóház előszobájában, a sárospataki Borsi úton. A sátoraljaújhelyi és a tolcsvai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet.

Kigyulladt egy ház Budapesten

Egy kétszintes családi ház egyik földszinti szobája égett a 17. kerületi Bártfai utcában. A lakók a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt időben elhagyták az ingatlant. Az egységek két vízsugárral eloltották a lángokat, jelenleg átszellőztetik a házat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció