Súlyosabb büntetést kapott az a nő, aki autóval szándékosan áttért a szemközti sávba, hogy frontálisan ütközzön egy arra haladó járművel, mert végezni akart magával és a gyerekét is magával akarta vinni a halálba. Életüket a másik autóban ülő sofőrnek és a biztonsági övnek köszönhetik.

Fiával autózott

2017. május 5-én egy nő a gyerekével együtt utazott. A kisfiú a kocsiban hátul, biztonsági gyermekülésben ült. Anyja öngyilkos akart lenni, ezért elhatározta, hogy nekihajt egy másik autónak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szándékosan ütközött a szembejövő autóval

A 85. számú főúton legalább 114 km/h sebességgel haladt, amikor áttért a menetiránya szerinti bal oldali sávba. A szemből érkező autó vezetője lassított és a jobb oldali padka felé kormányzott, a nő viszont lassítás nélkül nekihajtott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átpördült az autó

Az autó, amiben a nő és a gyerek ült, többször átpördült, végül úgy állt meg, hogy az oldalára borult. Az anya és ötéves gyermeke, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták az esetet. Életüket a biztonsági övnek köszönhetik.

Meg is halhatott volna

A vétlen sofőr nem sérült meg, de az autója totálkáros lett. Ha nem csökkenti a sebességet és nem húzódik le jobbra, biztosan halálos baleset lett volna belőle.

Pszichiáter vizsgálta a nőt

A nőt, a baleset után, elmeorvos vizsgálta meg. Megállapította, hogy pszichiátriai betegsége súlyos fokban korlátozta őt abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, és ennek megfelelően cselekedjék. 

Börtönre ítélték

Ugyanakkor nem volt beszámíthatatlan, vagyis elítélhető. A Győri Törvényszék a balesetet okozó sofőrt minősített emberölés kísérlete és rongálás miatt két év börtönbüntetésre és öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Fellebbezett az ügyész

A börtönbüntetés végrehajtását öt év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, az ügyész viszont a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának az emelése érdekében fellebbezett.

8 évre elvették a jogsiját

A Győri Ítélőtábla az ügyészi fellebbezést indokoltnak látta, így több közlekedési szabályt is megszegő, ezzel mások életét szándékosan veszélyeztető nő közúti járművezetéstől eltiltás büntetését nyolc évre súlyosította. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!