Csütörtök este Nyírteleken, péntek hajnalban pedig Patakon gyulladt ki egy családi ház, mindkét esetnek tragikus kimenetele lett. Korábban egy kisfiú is életét vesztette egy lakástűzben.

Ez történt csütörtök este

Tegnap este hét óra után futott be a jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy tűz van egy család házban Nyírteleken. A külterületi ingatlanban egy ember volt, gázpalack is volt a házban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal a helyszínre mentek a tűzoltók

Összesen 3 járművel vonult a helyszínre a tűzoltóság 11 személlyel a fedélzeten. A 80 négyzetméteres családi ház konyhája addigra már lángokban állt. A bent lakók közül az egyikük életét vesztette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtalálták a holttestét

A tűzoltók az oltás közben rábukkantak az elhunyt személy holttestére. A másik személy füstmérgezést kapott a tűz következtében, de neki sikerült kimenekülnie. A gázpalackot is megtalálták, kivitték a házból és lehűtötték, nehogy felrobbanjon.

Sokáig harcoltak a lángokkal

A tűzoltóknak fél órájába telt, hogy eloltsák a tüzet. Még vizsgálják, mitől csaptak fel a lángok. Elképzelhető, hogy a konyhában lévő kályhából pattant ki a szikra.

Péntek hajnalban is kigyulladt egy családi ház

Ma hajnalban Nógrád megyében, Patak településen gyulladt ki egy ház. Oda két tűzoltóautóval vonultak ki, egy 100 négyzetméteres kétszintes házhoz. Az épület egyik földszinti, 20 négyzetméteres szobája égett ki.

Itt is volt gázpalack

A családi házban két gázpalackot találtak a tűzoltók, ezeket ugyancsak kivitték, mielőtt felrobbantak volna. Negyven percen át kellett harcolni a lángokkal. Hárman éltek a házban, ketten meghaltak, egy ember pedig túlélte a szerencsétlenséget, de füstmérgezést kapott.

Vizsgálják, mi okozta a tüzet

Egyelőre itt sem lehet tudni, miért keletkezett a tűz. A szerencsétlenül járt emberek holttestét a tűzoltók megtalálták a házban. Kiderült, hogy két macska is elpusztult a lángok következtében.

Tizenkét óra alatt három lakástűz volt az országban

Sajnos nem csak ez a két eset volt, amiről beszámoltak a katasztrófavédők. Mint ahogyan megírtuk, csütörtökön Békés megyében is kigyulladt egy családi ház. Egy 2 éves kisfiú meghalt, ketten ki tudtak menekülni az épületből.

Kisdombegyházon történt

Az épületben egy 17 éves fiatal valamint egy 68 éves nő tartózkodott, ők ki tudtak menekülni. Sajnos a gyermek nem volt ilyen szerencsés. A ház lakhatatlanná vált, teljes mértékig a lángok martaléka lett.

Figyelmeztetnek a katasztrófavédelem

Egy füstérzékelő életet menthet, ami már a tűz keletkezésekor jelez. Ilyenkor még van idő cselekedni, ám ennek hiányában lehet, hogy hasonló tragédia következik be. Arra is felhívják a figyelmet, hogy tüzelőt sose tároljunk a kályha vagy a kandalló közelében, mert bármikor kipattanhat egy szikra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Patakon kigyulladt családi ház egyik szobája – Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság