Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette és annak kísérlete miatt emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség azzal a szentesi férfival szemben, aki tavaly szeptemberben fagyállóval mérgezte meg az apósát. Az áldozat veje azt mondta, azért mérgezte meg apósát, mert zavarta annak italozó életmódja.

Zavarta apósa életmódja

A 36 éves, büntetlen előéletű férfi hat évvel ezelőtt kötött házasságot a későbbi áldozata lányával. Apósa italozó életmódját kezdettől fogva nem nézte jó szemmel, és 2019-ben elhatározta, hogy megmérgezi a férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Postaládába dobta az italt

Először 2021 januárjában kevert fagyállót egy üveg pálinkához, amelyet egy 3 deciliteres üvegpalackba töltött, ajándékpapírba csomagolt, amelyre ráírta, hogy “Fogadd sok szeretettel”. Még nevet is írt a címkére, mintha azt valaki más küldené az apósának. Az üveget a férfi szarvasi lakásához tartozó postaládában helyezte el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felvitte apósának az italt

Az apósa először nem vette észre, ezért a férfi pár nap múlva maga vitte fel a lakásba az üveget, ahol megpróbálta elhitetni, hogy az italt a címkén feltüntetett személytől kapta az apósa ajándékba.

Nem lett tőle baja

Mivel az ital nem tartalmazott halálos mennyiségű fagyállót, az apósnak, bár ivott belőle többször is, nem lett semmi baja.

Fagyállót töltött az üvegbe

Ezután az elkövető egy csatos, színes sörösüvegbe fagyállót töltött, a palackot becsomagolta, és egy sárga jegyzetlapot ragasztott rá, amelyre saját kezűleg születésnapi üdvözlő üzenetet írt. 2021. szeptember 13-án átadta az üveget apósának azzal, hogy a postaláda alatt találta.

Ezt az üzenetet írta a méreggel teli üveghez a tettes

Forrás: police.hu

A kórházban halt meg

A 62 éves férfi még aznap ivott a fagyállóból, másnap reggelre rosszul lett, majd a kórházban szeptember 26-án elhunyt.

Állítólag megbánta tettét

A férfi a kihallgatáson azt állította, hogy megbánta, amit tett, szerette volna, hogy a felesége édesapja meggyógyuljon, de tizenkét nap múlva meghalt.

Fegyházat kértek rá

A Békés Megyei Főügyészség fegyházbüntetés kért a férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki és kötelezzék e több mint 3 és fél milliós bűnügyi költség megfizetésére is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a 36 éves szentesi férfit – Forrás: police.hu