Vasárnap este egy Győrhöz közeli település tanyájáról tűnt el a gyermek. Rengeteg civil segítette a rendőrök és a katasztrófavédelem kutatómunkáját.

Friss hírek a korábban eltűnt kislányról

Most kaptuk a hírt, miszerint megtalálták azt a hat éves kislányt, akit tegnap óta többszáz ember keresett drónokkal, kutyákkal, hőkamerával. Egy a – helyi reptérről felszálló – siklóernyős vette észre, aki azonnal leszállt hozzá. Rögtön mentők, rendőrök rohantak a kislányért. Úgy tudjuk a körülményekhez képest jól van, de valószínűleg kihűlt ebben a hideg időben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tegnap délután veszett nyoma

Mint ahogyan reggel beszámoltunk róla, egy kislánynak nyoma veszett vasárnap 16 óra körül. Egy Pér községben található tanyán látták utoljára, ahonnan ismeretlen helyre távozott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt körbekerítve a tanya

A lap információi szerint egy öt hektáros, kerítéssel nem rendelkező tanyáról tűnt el a gyermek. Gyakran előfordult, hogy egyedül játszott a ház körül. Időnként kiabáltak egymásnak a szülőkkel, fél négykor még hallották a hangját, négykor viszont már nem felelt.

Több százan keresték

Egész éjszaka zajlott a keresés. A pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, önkéntes mentőszervezetek, hivatásos egységek, tűzoltók, vadászok, polgárőrök és helyi lakosok is azon dolgoztak, hogy megtalálják a kislányt, összesen mintegy 200-an keresték.

Így kutattak utána

Az eltűnt kislány után kutatók – Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Életben van a kislány

A péri repülőtér közelében találták meg a kislányt a kisalfold.hu információi szerint. A lap úgy tudja, hogy a gyermek a körülményekhez képest jól van, már a szüleivel is találkozott. Egy a kutatást siklóernyővel segítő személy talált rá Zorára.

Már vasárnap elkezdtek kutatni utána

A keresők vasárnap este megkezdték a kislány felkutatását. Hőkamerás drónokat, kutyákat is bevetettek, minden követ megmozgattak, hogy minél hamarabb megtalálják Zorát. Helikopterrel nem tudtak felszállni a körülmények miatt.

Rengeteg önkéntes segítette a kutatást

Egész éjszaka kutattak a kislány után – Fotó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Reggel javult az időjárás

Reggel nyolc óra tájékán elkezdett feloszlani a köd, ami jelentősen növelte annak az esélyét, hogy megtalálják a kislányt. Félő volt ugyanakkor, hogy nagyon kíhűl a szervezete, mivel az éjjel mindössze néhány fokkal volt fagypont fölött a hőmérséklet.

Kórházba szállították

Bár a kislány egészséges, a körülményekre való tekintettel a mentők kórházba szállították. A rendőrség köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki kitartó munkájával segítette az eredményes keresést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az eltűnt kislányt keresők – Forrás: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat