Földre teperték a gyömrői polgármestert, Gyenes Leventénél és vélelmezett tettestársainál történt rajtaütésről most adott ki felvételt a NAV. Egészen elképesztő látvány tárul elénk. Szobányi pénz, arany, drága órák, medvebőr és márvány mindenhol. Szeptember óta előzetesben van a többször polgármesternek választott Gyenes Levente, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal nyomozói által készített látványos videót most hozták nyilvánosságra, a cikkünk alján te is megnézheted.

Milliárdos értékek

Pénzkötegek szatyrokban, aranyrudak a páncélszekrényben, milliós karórák, és szobányi készpénz. A polgármester háza egy valóságos kincsesbányának látszik. A videón látunk drága gitárokat, borokat és autókat. Igaz az nem derül ki egyértelműen, hogy ez a polgármester háza, vagy a feltételezett tettestársak otthona. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Luxusház

A vidó elején mindenhol márvány, a nappaliban kandalló és drága bőrbútorok. A polgármester rövidnadrágban és pólóban szerepel a videón és azon az ebédlóasztalon ír alá egy nyilatkozatot, talán éppen a házkutatásról készült jegyzőkönyvet, amelyen nem sokkal korábban még meghitt összejövetelt tartott és a Facebookon is posztolt róla. A polgármester Facebook oldalait egyébként már kikapcsolták, nem elérhetőek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szamurájkard és medvebőr

Az adóhatóság nyomozói még az éléskamrába is bementek, drágábbnál drágább luxusitalok, wiszkik és konyakok sorakoznak a felső polcon. Ezután egy dolgozószoba következik, ahol medvebőr hever az íróasztal előtt. Szamurájkard, harci páncélok és dobozokban álló drága borok is láthatók a házban. A teraszon nyári nappali, konyha és medence, a garázsban elektromos BMW vár a gazdájára.

Alvilági alvállalkozók

A NAV azzal a címmel jelentette meg a videót, hogy „Alvilági alvállalkoztók”. A Telex úgy tudja, hogy a polgármester tagja lehet egy biztonsági őröket foglalkoztató számlagyáras bűnszervezetnek, ami több mint másfél milliárd forintnyi adót csalt el. Gyenes ellen bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást, amiért akár húsz évet is kaphat. Pontosan annyit, ahány éve Gyömrőt vezeti.

Védelmi pénzek

Úgy tudni, hogy Gyenes a kilencvenes években tollasodhatott meg. Magyarországon akkor élték virágkorukat az őrző-védő cégek, többezernyi volt belőlük. Védelmi pénzeket szedtek vendéglősöktől, diszkóktól, vállalkozóktól, cserébe garantálták a hely biztonságát. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Gyenes Levente is ilyen céget vezetett volna. A szektorra az utóbbi években a NAV is rászállt, így az mostanra valamennyire megtisztult.

Milliárdos forgalom

Az biztos, hogy a kilencvenes évektől Gyenes is ügyvezetője volt egy őrző-védő cégnek, ez volt az Escort Védelmi Szolgálat Kft., ami meglehetősen nyereségesen működött: fénykorában több milliárd forintos forgalma volt. Kaptak megbízást például a Honvédelmi Minisztériumtól NATO-delegációk biztosítására, de Forma–1-es futamokat is biztosítottak. 

Sok pénzt kijárt a városnak

Gyenes 2002-ben lett Gyömrő polgármestere. Állítólag nem is akarta a széket, végül a helyi vállalkozókból, lakókból álló Gyömrő 2000 Kör rábeszélte, hogy induljon a tisztségért. Gyenes kommunikációs embereknek is fizetett a választások előtt, tanácsot kért tőlük, hogyan beszéljen, hogyan fotóztassa le magát. Úgy tudni, hogy 2002–2010 között ügyesen használta fel a szocialista kormány forrásait, sok pénzt kijárt Gyömrőnek.

Botrányfotók ellenére is megválasztották

Gyenesről 2014-ben olyan fotók jelentek meg, amelyeken az látszik, hogy hiányos öltözetű nők társaságában fehér port szív fel egy nő testéről. Akkor azt mondta, hogy manipuláció, nem drogos, csajozni pedig nem tilos. Abban az évben ismét polgármesterré választották.

Kimondták róla, hogy adócsaló, mégis megválasztották a gyömrőiek

Az újraválasztása után adócsalás, magánokirat-hamisítás miatt 9 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve, majd 2016-ban jogerősen elítélték, de nem tiltották el a munkájától, így 2019-ben ismét indult és újra megválasztották őt vezetőnek a gyömrőiek. Információink szerin a polgármester december közepéig lesz előzetesben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a házkutatásról készült videó

Kiemelt kép: Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere és a NAV videójának részlete – BPK-montázs