Fagyállót itatott egy férfi az apósával Szarvason. A mérgező folyadékot születésnapi ajándéknak csomagolva adta át azzal, hogy mások küldték neki. A terv azonban nem volt tökéletes, a bűntényre fény derült. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Zavarta apósa életmódja

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kiderítették, hogy hogyan került hozzá a mérgező anyag és 2021. november 8-án elfogták és előállították az elhunyt férfi vejét. Az akkor 35 éves szentesi férfi kihallgatásán elismerte, hogy zavarta apósa alkoholista életmódja, és eldöntötte, hogy valahogy eltávolítja őt a családból.

Mérgezésnek álcázta a bűncselekményt

Azt tervezte, hogy megöli őt, hónapokig gondolkodott rajta, hogyan végezzen vele. Arra jutott, hogy ha mérgezésnek álcázza a bűncselekményt, akkor nem derül ki, hogy ő tette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Először pálinkával keverte

Először 2021 elején, a februári születésnapja környékén adott a felesége édesapjának fagyállóval kevert pálinkát, ettől azonban semmi baja sem lett. Ezért 2021 szeptemberében tömény fagyállót töltött egy ismerősétől kért csatos sörösüvegbe.

Üdvözlőszöveget írt rá

Majd becsomagolta és egy cédulára ráírta: „Utólag is boldog születésnapot kívánunk. Fogadd sok szeretettel Jóska és Miska”.

Hazugsággal adta át

Miután elkészült a csomag, elment az apósához és átadta neki azzal, hogy az ajándék a postaládája előtt volt, ő csak felvitte a lépcsőházból, ha már meglátta, hogy ott van.

12 nap múlva meghalt

Másnap hívta a felesége szüleit, érdeklődött a hogylétük felől és az anyósa rögtön mondta neki, hogy a férje rosszul lett és kórházba került. A férfi azt állítja, ekkor már megbánta, amit tett, szerette volna, hogy a felesége édesapja meggyógyuljon, de tizenkét nap múlva meghalt.

Emberöléssel gyanúsítják

A 36 éves, letartóztatásban lévő szentesi férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntettel gyanúsítja.

Ügyészségen van az ügy

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. október 15-én megküldték az ügyészségre. . A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ezzell a hamis üzenettel adta át apósának a fagyállót – Forrás: police.hu