Nem fogyasztott alkoholt annak a kamionnak a sofőrje, amely péntek délelőtt Ikladnál vonattal ütközött. A 41 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki, kiderült, nem volt vezeti engedélye teherautókra, a járművet pedig már korábban kivonták a forgalomból.

Gyanúsított lett

Tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés biztonsága elleni vétséggel gyanúsította meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt a szabadlábon védekező 41 éves vácegresi férfit, aki pénteken az általa vezetett nyerges vontatóval egy motorvonattal ütközött Ikladnál, és emiatt 19 ember megsérült.

Nem ivott

A rendőrök kezdeményezték a férfi rendkívüli pályaalkalmassági vizsgálatát is. A teherautó sofőrje nem sérült meg, a helyszínen alkalmazott alkoholszonda szerint nem ivott vezetés előtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem voltak papírjai

Az adatok ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy a 41 éves vácegresi férfi jogosítványa nem érvényes az általa vezetett, korábban a forgalomból kivont járműszerelvényre.

Vonat elé kanyarodott

A baleset az Aszód-Balassagyarmat vasút vonalon történt. A kamion az Ikladi-tóhoz vezető mellékúton haladt, amikor a vonat elé kanyarodott. A helyiek az Ikladi-tó Facebook oldalán azt írták, nagyon veszélyes útszakaszon történt a baleset, a sűrű növényzet miatt beláthatatlan a kanyar.

20-an sérültek meg

A mentőszolgálat később közölte, hogy a balesetnek 19 sérültje van, 5 súlyos sérültet és 14 könnyebb sérültet láttak el. A vonaton 22-en utaztak, a jármű totálkáros lett.

Több mentőegység is érkezett a helyszínre

Forrás: Facebook/Ikladi-tó

Vészfékezett a vonat

A helyiek a baleset után azt mondták, többen hallották, hogy a vonat vészfékezett és ezután történt a baleset. „Hallottuk, hogy kürtöl a vonat, nem is egyszer. Aztán pedig a csattanást. Iszonyatosan hangos volt” – mondta az egyik helyi lakos.

Szirénáztak a mentők

Utána már csak a mentők szirénázására lettek figyelmesek, ekkor rohantak ki a helyszínre. Biber Anett, a MÁV szóvivője azt mondta, a mozdonyt vezető sofőr betartott minden szabályt.

Forrás: Facebook/Ikladi-tó

Betartotta a szabályokat

„A mozdonyvezető az utasításoknak megfelelően végezte a munkáját, betartva a járműre és a pályára engedélyezett sebességet, az ütközés ugyanis 45 kilométeres sebességnél történt” – mondta a Borsnak a MÁV szóvivője.

Hatalmas a kár

A MÁV szóvivője szerint a kár értéke hatalmas, több tízmillió forintra becsülik. A súlyos sérülteket mentőhelikopter vitte kórházba, a mozdonyt vezető férfi pedig sokkos állapotban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Ikladi-tó