Autóval ütközött egy vonat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Tállya és Abaújszántó között szombat este. A fénysorompó piros jelzést mutatott.

Ismét baleset egy vasúti átjáróban

Ezúttal Tállya és Abaújszántó között történt baleset egy vasúti átjáróban. A Szerencsről Abaújszántóra 18:17-kor elinduló személyvonat Golop megállóhelynél a fénysorompós vasúti átjáróban egy gépjárművel ütközött. A fénysorompó piros jelzést mutatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pótlóbusz segített az utasokon

A helyszínelés alatt pótlóbusz szállította az utasokat a Szerencs-Abaújszántó vonal teljes hosszán – közölte közösségi oldalán a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Senki nem sérült meg

A tájékoztatás szerint a vonaton utazók közül senki sem sérült meg, de a baleset miatt az utazóknak hosszabb eljutási idővel kellett számolniuk.

Összetalálkoztak a járművek

Fittyet hányt a piros villogóra a sofőr. Fotó: Mávinform

Befejezték a helyszínelést

A vasúti átjárónál szombaton 20:45-re fejezték be a baleseti helyszínelést, a vonatközlekedés ezután újra elindult.

Nem elég szigorú a büntetés?

Amíg nem lesz elrettentő büntetés azoknak, akik megússzák a piroson átsuhanást, addig marad ez. A törvények és az ítéletek elnézőek, pedig mint látjuk, sok a vadbarom, akit utcára sem szabadna engedni, nem hogy volán mögé – írta egy hozzászóló a Mávinform közösségi oldalán a történtekre reagálva.

Nagy baleset volt Ikladon

A Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt arról, hogy vonat elé kanyarodott egy kamion az Aszód-Balassagyarmat vasútvonalon, az Ikladi-tóhoz vezető mellékúton. Veszélyes útszakaszon történt a baleset, a sűrű növényzet miatt beláthatatlan a kanyar.

19 sérült, totálkáros jármű

A balesetben 19-en sérültek meg, a mentők 5 súlyos és 14 könnyebb sérültet láttak el. A mozdonyvezetőt válságos állapotban szállították kórházba. A vonaton 22-en utaztak, a jármű totálkáros lett.

Gyanúsított lett

A nyerges vontatót vezető 41 éves vácegresi férfit a rendőrség meggyanúsította a baleset okozásával. Ráadásul kiderült: a sofőr jogosítványa nem érvényes az általa vezetett, korábban a forgalomból kivont járműszerelvényre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Mávinform