Házi kedvence miatt halt meg egy Tolna megyei nő. A 47 éves asszony kutyája a sínekre szaladt Pincehely közelben; a hölgy az állatot akarta megmenteni, miközben halálra gázolta a vonat. A Pécs és Budapest között közlekedő Intercity mozdonyvezetője értesítette a rendőrséget a történtekről.

Kutyáját próbálta menteni

Halálra gázolt a Pécs és Budapest között közlekedő Intercity egy nőt Tolna megyében, Pincehely közelében. Az áldozat a sínekre szaladó kutyáját próbálta megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Már nem tudott megállni a vonat

TV2 Tények információi szerint az állat elszaladt, a 47 éves nő pedig utána futott, így került a vonat elé. Az Intercity már nem tudott megállni, és elütötte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A mozdonyvezető tett bejelentést

A rendőrség tájékoztatása szerint egy mozdonyvezető tett bejelentést arról, hogy a nyílt pályán elgázolt egy embert. A nőt a nyílt pályán, Pincehelytől mintegy két kilométerre érte a végzetes baleset, és a helyszínen életét vesztette. 

A közelben volt az élettársa

Élettársa is a közelben volt, először azt hitte, a kutyáját gázolták el, a tűzoltóktól tudta meg, hogy párja szörnyethalt.

350-en voltak a vonaton

A balesethez a sárbogárdi hivatásos, a tamási önkormányzati és a simontornyai önkéntes tűzoltók is kiérkeztek. A vonaton mintegy 350-en utaztak. Az utasokért mentesítő járat érkezett, az tűzoltók a biztonságos átszállásban nyújtottak segítséget.

Helyreállt a rend

A helyszínelés befejezése után fokozatosan csökkentek a késések, és az éjszaka állt helyre a menetrendi forgalom a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon.

A Balatonnál is gázolt a vonat

A nyáron a Somogy megyei Balatonmáriafürdőn gázolt a vonat. Életét vesztette egy gyalogos, miután elütötte a Balatonszentgyörgy irányából Budapest felé közlekedő személyvonat.

Nem élte túl

A 72 éves ajkai nő a tilos jelzés ellenére haladt át a sínpáron, sérüléseibe a helyszínen belehalt. A fény- és félsorompó rendben működött.

Baleset a gyalogosátjáróban

Augusztus végén a Brassóból Budapestre tartó Fogaras IC Szőlősnyaraló megállóhely után egy gyalogosátjáróban elütött egy nőt, aki a balesetben életét vesztette. A fénysorompó szintén jól működött. A szerelvényen mintegy négyszázan utaztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Vasutasok Szakszervezete