A 26 éves férfi egyik áldozatát karóval ütötte, a másikat pedig szétkaszabolta. Kiderült, mi lehet a tettei következménye.

Miskolcon történt

Brutális módon vette el két ember életét Miskolcon egy 26 éves fiatalember. Egyik áldozatát addig ütötte egy karóval, míg az többé nem lélegzett. Egy másik szerencsétlenül járt embert pedig szétkaszabolt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak az egyik esetet ismerte el

Kiderült, hogy a szörnytettet elkövető férfi azt elismerte, hogy egyik áldozatát karóval addig ütötte, amíg élt, majd holttestét elrejtette. A másik esetet azonban nem hajlandó elismerni. Ugyanakkor a vád szerint 50 alkalommal mártotta bele kését a másik áldozatába.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sugallatot kapott

Először azt állította a fiatalember, hogy a késsel történő támadást egy másik hajléktalan követte el, ő maga pusztán a holttest eltüntetésében segített. Később módosította a vallomását. Azzal védekezett, hogy kapott egy sugallatot, ez után követte el a vérontást.

Tényleges életfogytiglant kaphat

A 24.hu megkeresésére Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője mondta el, mire számíthat a Miskolcon hajléktalanként élő ferfi. Az ügyészség tényleges életfogytiglant kért rá.

Ezek is érdekelhetnek!

Az első eset körülményei

2020 augusztusában a fiatalember összeismerkedett egy férfival. Egy hétvégi-házas övezetbe csalta, majd italoztak. Ezt követően egy másfél méter hosszúságú fakaróval kezdte ütlegelni, míg áldozata kilehelte utolsó lélegzetét. A holttestet egy fás, bokros területen rejtette el.

Egy hónap múlva újabb áldozatot talált magának

A fiatal férfi egy elhagyatott épületet használt hajlékul hasonló sorsú ismerőseivel. Egy este alkoholt fogyasztottak, áldozata pedig nyugovóra tért. A vádlott utánaeredt, és ötven alkalommal belemártotta a kését. A holttestet paplanhuzatba tette, majd az udvaron található kútba dobta.

Később lopott is

Szeptember elején aztán egy újabb férfival ismerkedett össze. Felment a lakására és mind a ketten italoztak. A házigazda álomba szenderült, ekkor a vádlott meglopta őt. Ruházatából kivette a tárcáját, és 14 ezer forintnyi készpénzzel és a személyes okmányaival elhagyta a lakást.

Életfogytiglant kapott a szegedi “mészáros”

Szabadulását követő napon brutális kegyetlenséggel kioltotta két hajléktalan életét egy férfi Szegeden. A Szegedi Törvényszék első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte, írtuk meg november elején. A vádlottat még feltételes szabadságra sem lehet bocsátani a törvényszék döntése értelmében.

Egy Pest megyei hajléktalan nőismerősét bántalmazta

Egy másik hajléktalan férfi Pest megyében bántalmazta nőismerősét. Egy bejelentő egy erősen vérző nőhöz hívott segítséget Ceglédre. Az eset 2020 novemberében történt, idén október végén fejeződött be a nyomozás. Az ügy iratai vádemelési javaslattal kerültek az ügyészséghez. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív