Letöltendő fegyházzal büntetné Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészsége azt a 22 éves férfit, aki aluljáróban és tömegközlekedési eszközön is megtámadott nőket azért, hogy elvegye tőlük az értékes nyakláncukat. Az egyik lopásáról felvétel is készült, amelyet a cikk alján nézhetsz meg.

Nyakláncokra hajtott

A 22 éves budapesti férfi 2019 májusa és júliusa között négy nőt is megtámadott, de volt olyan eset is, amikor csak asszisztált a bűn elkövetésében. A cél ezzel az volt, hogy a kiszemelt áldozataik nyakából kitépje az arany nyakláncot. Két lopásnál a társa is segédkezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Zuglóban támadott nőkre

HÉV-en is bűnözött

A vádirat szerint a férfi egy zuglói áruház mélygarázsának bejáratánál, egy zuglói HÉV-en és egy 9. kerületi aluljáróban követte el a lopásokat. Az aluljáróban a férfi bűnsegédként vett részt a bűncselekményben mégpedig úgy, hogy az ismeretlen társa kiszakította a láncot az áldozat nyakából, míg ő figyelte, mi történik, majd együtt menekültek el a helyszínről.

Utcán is támadtak

A negyedik lopásnál szintén egy ismeretlen bűntársával a 15. kerületi Rákos úton támadtak rá egy nőre, aki a járdán sétált a férjével. Az elkövetők bekövették őket, majd amikor utolérték az idős párost, eléjük léptek, és a 22 éves férfi egy hirtelen mozdulattal kitépte a nő nyakából a láncot, ami után társával elszaladtak.

Több százezret szereztek

Az ügyészség szerint az elkövetők a lopásaik során összesen több mint 500.000 forint értékben szereztek nyakláncokat az áldozataiktól.

Ezzel büntetnék a tolvajt

A 22 éves többszörösen büntetett férfival szemben a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség emelt vádat lopás miatt, indítványában pedig fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre. A vádiratban a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárását is indítványozta a vádhatóság. A férfi egyébként jelenleg is börtönben ül más bűncselekményei miatt.

Mások is loptak nyakláncokat

A Kékvillogó.hu hírportálon is írtunk róla, hogy egy 29 és egy 31 éves férfi tavaly négy időskorú, beteg nőt támadott és lopott meg. Több esetben a medálokkal együtt kitépték az áldozataik nyakából a láncot, de volt, hogy dulakodtak is az asszonyokkal.

Rablás miatt felelhetnek

A szintén budapesti páros rablás és több rendbeli kifosztás miatt kerül majd bíróság elé. Az illetékes ügyészség fegyházbüntetést indítványozott velük szemben, ráadásul az egyiküknél a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. Azóta mindketten előzetes letartóztatásba kerültek. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Videón a 22 éves férfi lopása

Kiemelt kép: Részlet az ügyészségi videójából