A két tettes összesen négy időskorú, több esetben a betegségeik miatt nehezen mozgó nőt támadott meg annak érdekében, hogy elvegye tőlük az értékes nyakláncaikat. Ráadásul az egyik lopásnál az egyikük még dulakodott is egy nővel, amikor az áldozat megpróbálta tőle visszaszerezni a láncát, az erről készült videót a cikk alján nézheted meg.

Nyakláncokat loptak

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a 29 és 31 éves férfi tavaly négy időskorú, a betegségeik miatt korlátozott nőt támadott meg: az elkövetők célja az volt, hogy áldozataiktól megkaparintsák az arany nyakláncaikat. Több esetben a medállal együtt kitépték a láncot, majd a megszerzett zsákmánnyal elmenekültek. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Ez volt a módszerük

Az elkövetők a lopásaikat úgy hajtották végre, hogy bekövették a hazafelé tartó áldozataikat, majd az egyikőjük bement a kiszemelt nővel a lépcsőházba, megszólította őt, és kitépte a nyakából a láncot. Eközben a másik férfi kint figyelt és támasztotta az ajtót, hogy amikor a társa végez, könnyebben el tudjanak menekülni.

Budapesten bűnöztek

A vádirat szerint a két férfi Budapest 2., 6., és 11. kerületében, lépcsőházakban követték el a bűncselekményeket. Egy további esetben a 13. kerületben, a Victor Hugo utcában támadtak rá egy nőre.

A 13. kerületben nem jártak sikerrel

Ennél a lopási kísérletüknél egy boltból hazafelé tartó nőt szemeltek ki maguknak. Az idős nő a koránál fogva és a betegségei miatt csak lassan tudott járni, ezt használták ki a tettesek, akik odaléptek hozzá, majd az ő nyakából is kirántották a nyakláncot. Ugyanakkor a lánc kicsúszott a férfi kezéből, és beesett a nő ruhájába, így az elkövetők ekkor értékek nélkül menekültek el a helyszínről.

Sok pénzt szereztek

Lopásaik során összesen mintegy 700.000 forint értékben szereztek ékszereket a tolvajok, akiknek egyébként a 13. kerületi rablási kísérletüknél egy 150 ezer forint értékű láncot nem sikerült ellopniuk.

Erőszakot is alkalmaztak

A tolvajok legidősebb áldozata 81 éves volt a bűncselekmény elkövetésekor. A nő megpróbálta visszaszerezni a nyakláncát, és bátran meg is ragadta a támadója ruháját, miközben a másik kezével az ajtót próbálta meg becsukni. A támadó azonban nemvolt hajlandó lemondani a nyakláncról, ezért visszalökte a nőt, majd a bűntársával együtt elfutott a lépcsőházból.

Ez is érdekelhet

Rablás és kifosztás a bűnük

A többszörös visszaesőkkel szemben Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség rablás és több rendbeli kifosztás miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróság felé. Indítványozták, hogy a két férfival szemben szabjanak ki fegyházbüntetést, egyiküknél a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. A két férfi azóta előzetes letartóztatásba került. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Mutatjuk a korhatáros felvételt

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából