Egy győri vállalkozót, É. Imrét gyanúsították meg a rendőrök az eltűnt villanyszerelők ügyében, ugyanis a zsaruk arra jutottak a többéves nyomozás után, hogy a vállalkozó előre kitervelten és nyereségvágyból végzett a két férfival. A friss fejlemények szerint azonban az ügyvéd úgy látja, hogy a védence nem követett el bűncselekményt.

Meggyanúsították

Amint arról a Kékvillogó.hu hírportálon is beszámoltunk, a rendőrség bejelentette, hogy lezárták az eltűnt villanyszerelők ügyében elrendelt nyomozást, és a 64 éves É. Imre győri vállalkozót gyanúsították meg a kettős emberöléssel. A közlemény szerint a férfi előre kitervelten, nyereségvágyból végzett a két áldozatával, és emiatt a rendőrség meg is küldte a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Ikrényi telkére csalta őket

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megbeszélték a találkozót

A rendőrségi gyanú szerint É. Imre 2018. március 31-én, kora reggel egy abdai töltőállomáson találkozott egy 55 éves mosonmagyaróvári villanyszerelővel, akit aztán áthívott az ikrényi telkére, ahol megölte őt.

A másik férfival is végzett

A nyomozás további eredményei szerint a győri vállalkozó 2015. június 3-án, délután szintén Ikrényben találkozót szervezett egy váci férfival is azért, hogy megkaparintsa tőle az Ausztriában bérelt markológépét. A feltételezések szerint ennek a férfinak az eltűnése mögött is É. Imre bűncselekménye áll.

Az ügyvéd szerint ártatlan

Most robbant a hír, hogy a vádemelési javaslat benyújtása miatt megszólalt É. Imre ügyvédje, dr. Bagó Ottó, aki szerint védencének semmi köze sincs a két férfi eltűnéséhez. Mint mondja, számítottak arra, hogy a rendőrségi nyomozás erre az eredményre fog jutni, de ettől még fel van háborodva, és azt sem érti, a nyomozás ellenére miért hosszabbították meg újabb négy hónappal É. Imre áprilisban lejáró bűnügyi felügyeletét – írja a Blikk.

Nincs holttest

A védő kiemelte, hogy amikor védence azt állítja, semmi köze az eltűnésekhez, igazat mond, és mivel a rendőrök nem találtak holttesteket, ezért szerinte a férfiak még mindig eltűntek, és nem pedig megölt személyek. Azt is meglepőnek találja, hogyan láthatják a rendőrök az eltűnt férfiak megölését biztosnak.

Megviseli az egész családját

Bagó Ottó arról is beszélt a lapnak, hogy É. Imre büntetlen előéletű, és rosszul viseli, hogy nem dolgozhat. „Megviseli őt is és családját is ez a gyanúsítás” – mondta az ügyvéd, majd azt is hozzátette, hogy ügyfele továbbra is azt állítja, hogy nem követett el bűncselekményt.

Otthon ül

Az ügyvéd megjegyezte, azt sem érti pontosan, miért nem lehet a bűnügyi felügyeletét lakhelyelhagyási tilalomra változtatni, mert így, hogy a szakembernek otthon kell ülnie, nem dolgozhat. Hozzátette, a férfi lábán ott van a nyomkövető, és amúgy sem szegte meg eddig a kényszerintézkedés szabályait.

30 napon belül döntenek

A lap megkeresésére Dr. Gál Katalin ügyészségi szóvivő azt közölte, hogy a vádhatóság már megkapta a vádemelési javaslatot, és 30 napon belül döntenek a vádemelésről. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu