Elrettentő büntetést kaphat az a különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt 16 év fegyházra ítélt 26 éves felsőzsolcai nő, aki egészen horrorisztikus módon végzett az újszülött gyermekével két évvel ezelőtt. A vádhatóság ugyanis a büntetés jelentős súlyosítása érdekében fellebbezett.

Titkolta terhességét

H. Noémi az élettársával közösen nevelte a négy kiskorú gyermekét. A nő 2 évvel ezelőtt várandós lett ötödik gyermekével, azonban ezt a terhességét titkolta, nem járt terhesgondozásra és nem vett igénybe orvosi ellátást sem. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Véresen jött ki a WC-ből

A szülés napján kiment a házuk mögött található mellékhelyiségbe, ahonnan visszatérve közölte élettársával, hogy nagyon vérzik.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bezárkózott a házba

Ekkor a férfi megijedt és a velük egy udvarban lakó édesanyjától, valamint rokonaitól kért segítséget. A nő azonban kizavarta a segítségére siető családtagokat a házból, majd mosakodásra hivatkozva magára zárta az ajtót. 

Mentőt hívott az élettársa

Mintegy 15-20 perc elteltével élettársa megelégelte ezt, berúgta a bejárati ajtót és mentőt hívott az akkor már erősen vérző nőhöz.

Tagadta a szülést

A nő azonban továbbra is ellenségesen, agresszívan viselkedett, és mindvégig tagadta, hogy nemrég gyermeket szült.

Rendőrt kellett hívni

Az asszony annyira ellenezte, hogy megvizsgálják az orvosok, hogy rendőrt kellett hívni. A kórházban megállapították, hogy néhány órával korábban spontán szülés történt.

Elkezdték keresni a csecsemőt

Amikor a rokonok megtudták, hogy asszony gyermeket szült, azonnal megkezdték a csecsemő keresését, de elkéstek.

Nem tudták újraéleszteni az újszülöttet

Az újszülöttet egy takaró alá rejtve találták meg, de a helyszínre kiérkező mentők több, sikertelen újjáélesztési kísérlet után csak a csecsemő halálát tudták megállapítani.

Kegyetlenül végzett a kisgyermekkel

A kegyetlen édesanya ugyanis 20 szúrt, metszett sérülést okozott, és egy súlyos nyaki érsérülés miatt a baba perceken belül elvérzett.

Megbukott a hazugságvizsgálaton

H. Noémi mindvégig tagadta a bűncselekményt, sőt igyekezett a gyanút másra hárítani. A törvényszék a tanúvallomások, valamint a poligráfos vizsgálat eredménye alapján azonban a bűnösségére következtetett, kimondva ugyanakkor, hogy az élet elleni bűntett elkövetésének indítéka az eljárás során nem volt feltárható. A vádhatóság a szabadságvesztés büntetés jelentős súlyosításáért fellebbezett. H. Noémi és védője elsősorban felmentésért, másodlagosan pedig a büntetés enyhítéséért fellebbezett.

Folytatódik a tárgyalás

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezést, és mivel a cselekményt kiváltó indítóok felderítésének és vizsgálatának minden élet elleni bűncselekmény – de különösen újszülött sérelmére elkövetett ilyen bűntett – megítélésében kiemelt jelentősége van, ezért az igazságügyi orvos szakértői és pszichológus szakértői vélemény kiegészítése céljából tárgyalás tartását indítványozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – egy korábbi csecsemőgyilkosság utáni helyszínelés – Forrás: police.hu