Jogerősen nyolc év börtönre ítélték azt a nőt, aki toxikus koktélokkal elkábította, majd kifosztotta a partnereit. J. V. március 24-én már a börtönbe is került, ahonnan legkorábban a büntetési ideje kétharmadánál szabadulhat feltételesen.

Társkeresőn kereste áldozatait

A bírósági tényállás szerint a nő 2018 szeptemberében regisztrált néhány társkereső oldalra, amelyeken álnévvel, egy nem őt ábrázoló képpel kapcsolatba lépett három férfival. Mindhármukkal csetelni kezdett, majd találkozót beszélt meg velük azzal a céllal, hogy elkábítsa és aztán kirabolja őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Margitszigeten találkoztak

Az egyik áldozatával a Margitszigeten futott össze, míg a másik két férfival a lakóhelyükön találkozott, majd olyan italokkal kínálta meg őket, amelyekbe bódító hatású vényköteles gyógyszereket kevert. Ezek az erős, pszichotróp hatóanyag tartalmú gyógyszerek benzodiazepin-származékok voltak, melyek főként nyugtatóként ismertek.

Nem tudtak magukról

Amíg a férfiak ki voltak ütve, addig a nő átkutatta a ruházatukat, és elvette tőlük az értékeiket. Első áldozatától 157.400 forintot, a másodiktól 536.640 forintot, míg a harmadiktól 393.280 forintot lopott el.

Életveszélyben voltak

Az elfogyasztott, veszélyes koktélok hatására mindegyik férfi a kórházban kötött ki. Az igazságügyi orvos és toxikológus szakvéleménye szerint a szervezetükbe jutott gyógyszerektől mindannyian közvetlen életveszélyes állapotba kerültek.

Alkoholba keverte a gyógyszereket

Az áldozatai szervezetébe a nő alkohollal juttatta be a nyugtató hatású gyógyszereket, a halálos koktélok elfogyasztása után két férfinál is toxikus szintű vérkoncentrációt mértek. Ugyanakkor fontos megállapítás volt az eljárás során, hogy a nő célja nem az volt a pszichotrop anyagok beadásával, hogy kioltsa a férfiak életét, hanem az, hogy az értékeik megszerzését könnyebbé tegye.

Börtönre ítélték

A törvényszék végül az életveszélyt okozó testi sértés, a rablás és bűncselekmények miatt  J. V.-t jogerősen 8 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Korábban egy anya gyógyszerezte be a kisfiát

Mint korábban megírtuk, egy 25 éves budapesti anya januárban antidepresszáns gyógyszereket adott a 3 éves kisfiának, hogy megölje őt. A kisfiút az eset után eszméletlen állapotban vitték kórházba.

Tudta, mit tesz

Az emberölési kísérlettel meggyanúsított nő beismerte a bűncselekmény elkövetését, hogy a saját gyermeke életére tört. A fiatal nőt a nyomozók őrizetbe vették, a nyomozás pedig igazságügyi elmeszakértő bevonásával történt.

Nem került börtönbe

A budapesti anyát végül nem vitték be a börtönbe, mivel nem beszámítható, ezért a kényszerintézkedés helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki. A kisfiút egyébként ellátták, és azóta jobban van, feltehetően az apjához fog kerülni, ahol jó kezekben lesz. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels