A 25 éves anya január 5-én, kedd reggel adott antidepresszáns gyógyszereket a gyermekének. A rendőrség jelentése szerint a kisfiú eszméletlen állapotban került kórházba. Az egyenruhások őrizetbe vették a nőt, aki sok évre börtönbe kerülhet.

Begyógyszerezte kisfiát

A hatóság rendelkezésre álló adatai szerint egy 25 éves nő 2021. január 5-én, reggel a budapesti lakásában antidepresszáns gyógyszereket adott a hároméves gyermekének azzal a céllal, hogy megölje őt.

Budapesti lakásában próbálta megölni gyermekét

Ezt is érdemes elolvasni

Kórházba szállították a kisfiút

A gyógyszerek beadását követően a hároméves kisfiú eszméletlenül terült el, a kórházba is eszméletlen állapotban került be.

Ez is érdekelhet

Őrizetbe vették

A BRFK Életvédelmi Osztálya igazságügyi elmeszakértő bevonásával vizsgálja az emberölési kísérletet. A fiatal nőt a nyomozók őrizetbe vették.

Tisztában van a nő azzal, amit tett

Az emberölési kísérlettel megalapozottan gyanúsítható nő beismerte a tettét, hogy a saját hároméves gyermeke életére tört.

Korábban a Kékvillogó is írt arról az anyáról, aki cumisüvegbe kevert el 8-9 szem nyugtatót, majd azzal itatta 3 éves kislányát, az ide kapcsolódó cikket itt találhatod:

Évekre is elítélhetik

A magyar törvények értelmében öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az, aki emberölésre irányuló előkészületet követ el. Az emberölés kísérleti szakaszban marad, amíg a sértett halála be nem következik.

Minősítés esetén még nagyobb lehet a büntetés

Ha a büntetőeljárás során megállapítják, hogy a bűncselekményt szándékosan követték el, valamilyen különös indokból – például nyereségvágyból, aljas indokból vagy különös kegyetlenséggel –, akkor a fiatal nőt akár tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

Kiemelt fotó: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke