Vádiratot nyújtott be a Somogy Megyei Főügyészség annak a férfinak az ügyével kapcsolatban, aki előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követett el emberölést. Az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfi tavaly márciusban Eddén verte agyon egy kalapáccsal és késsel a 90 éves nagyanyját.

Elmezavarban szenved

A nyomozás és vizsgálódás során megállapították a hatóságok, hogy a gyilkossággal vádolt, 34 éves férfi elmezavarban szenved. A férfit korábban is kezelték a betegsége miatt, de nem alakult ki a betegségbelátása és kontrollokra sem járt el, a gyógyszerei szedését is abbahagyta.

Kevés volt a pénzük

A férfi a munkája, illetve zárkózottsága miatt nem tudott társas kapcsolatokat kiépíteni, az édesanyjával élt együtt egy háztartásban. A kevés jövedelmük miatt tartozást halmoztak fel a közmű felé, és a férfi számára fontos internetszolgáltatást sem tudták fizetni.

Eddén gyilkolt

Az elmezavarral küzdő férfi 2020 márciusában kereste fel a nagyanyját az eddei otthonában, hogy pénzt kérjen tőle, továbbá késeket és kalapácsokat is vitt magával, ha úgy alakulna, hogy erőszakot kéne alkalmaznia vele szemben.

Ezzel a kalapáccsal gyilkolt

Nem akart pénzt adni

A 90 éves nagymama nem akart pénzt adni az unokájának, emiatt vitatkozni is kezdtek egymással, majd a férfi a földre lökte a gyenge, idős asszonyt és többször, nagy erővel, késsel megszúrta nyaki és hasi tájékon, majd aztán kalapáccsal is fejbe ütötte.

A nagymama nem akarta, hogy kirabolják

Nem rabolta ki

A vádlott nem rabolta ki a nagyanyját, miután megölte őt, hanem kis idő elteltével telefonon értesítette a testvérét, és elmondta neki, hogy mi történt.

Ez is érdekelhet

Felmentését indítványozták

A főügyészség a vádlott felmentését kérte és a kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta, tekintettel arra, hogy a férfi az elmeműködésének kóros állapota miatt nem büntethető.