Lesérült túrázóhoz riasztották a Pest megyei, pilisvörösvári rendőröket egy hegyoldalhoz. A mentősnek beálló egyenruhásoknak mintegy egy kilométeres szakaszon, a saját hátukon kellett lecipelniük a sérült természetjárót, amelyről videó is készült.

Hegyi túra közben sérült meg

Mint kiderült, a rendőröket egy 28 éves nő értesítette 2021. január 2-án, délután, miszerint a 35 éves barátjával a Solymár-Pilisvörösvár közötti útvonalon túráztak. Ámde a természetjárásuk izgalmas fordulatot vett, mivel a férfi egy megcsúszás után fájlalni kezdte a lábát.

Pilisvörösvárnál kirándultak

Erős fájdalmai voltak

A kis csúszás eleinte nem okozott különösebb gondot a férfinak, azonban egy idő után egyre szúróbb fájdalmat érzett a lábában, ezért a túrázók kénytelenek voltak megállni és megpihenni.

Segítséget kértek

Miután látták a túrázók, hogy a rövid pihenés nem enyhíti a férfi fájdalmait, a barátnő telefonált a rendőröknek, akik GPS koordináták alapján be tudták tájolni, hová kell menniük menteni.

Ez is érdekelhet

Gyalog mentek ki a helyszínre

A rendőrök úgy döntöttek, gyalogtúrára indulnak, és két lábon fogják végrehajtani a mentést, mivel gépjárművel nehézkes lett volna a túrázók megközelítése. A szolgálati autót a lehető legközelebb leparkolták, az egyenruhások pedig gyalog nekivágtak az útnak.

Lecipelték

Amikor a rendőrök kiértek a helyszínre, látták, hogy a férfi nem tud a lábára állni, de ez nem okozott nekik fejtörést: rögtön el is határozták, hogy egymást váltva fogják lecipelni az addigra már zsibbadásra és erős fájdalmakra panaszkodó férfit – valószínűsíthető volt a törés.

Mutatjuk a mentésről készült, rendőrségi felvételt:

Egy kilométeres út

A rendőröknek egy közel egy kilométeres szakaszon kellett a hátukon cipelniük a bajba jutott férfit, akit aztán az út végén be is ültettek a szolgálati kocsijukba és el is vitték kórházba kezelésre.

Kiemelt fotó: Rendőrök mentenek – Forrás: Police.hu