Hét tolvaj letartóztatását kezdeményezte a Ceglédi Járási Ügyészség, miután a tettesek rendszeresen és szervezetten törtek fel és fosztottak ki állomásokon veszteglő tehervonatokat. A kétéves fosztogatási időszakban a tolvajok körülbelül 10 millió forintos, ellopott összeghez jutottak.

2019-ben kezdték a lopásokat

A hatóságok információi szerint hét férfi – akikről korábban a Kékvillogón is beszámoltunk – a 2019-es év kezdetétől rendszeresen fosztott ki tehervonatokat, amelyek a Budapest-Cegléd vasútvonalon közlekedtek. A férfiak várakozó vonatokra pályáztak, és főleg a ceglédi-, az albertirsai-, továbbá a ferencvárosi vasútállomásokon törték fel a vonatokat és fosztották ki azokat.

Az elkövetők Budapest környékéről fosztották ki a tehervonatokat

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bármit elloptak

A bűnbanda a tehervonatokat feltörése után nem sokat foglalkozhatott azzal, milyen tárgyat vigyen, ugyanis a bandatagok loptak mindent: márkás alkoholtermékektől kezdve a kerékpárokig széles skálán mozgott a paletta. Az elkövetők a lopott tárgyakat orgazdákon keresztül értékesítették.

A bandatagok üzletszerűen és szervezetten követték el a lopásokat

10 milliót hoztak össze

A kétéves, bűnözői időszak alatt a tolvajok közel tízmillió forintnyi összegben loptak a tehervonatokról.

Egyikük díler lehetett

A hatóságok nyomozása során felmerült a gyanú, hogy az egyik elkövető Cegléd területén még drogot is árult, feltehetően már évek óta.

A rendőrök rengeteg lopott csomagot találtak a tolvajoknál

Elrendelték a hét férfinek a letartóztatását

Lopás és kábítószer-kereskedelem

A férfiakat a ceglédi nyomozók többrendbeli, üzletszerűen, illetve bűnszövetségben elkövetett lopás bűntettével, a drogárust pedig kábítószer-kereskedelem bűntettével is gyanúsítják. A Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta a hét férfi letartóztatásának elrendelését a bizonyítás meghiúsításának és a bűnismétlés veszélye miatt.

Mutatjuk a banda elfogásáról készült, rendőrségi felvételt:

Kiemelt kép: Rendőrségi felvétel – Forrás: Ügyészség