Senkinek sem kívánjuk azt az érzést, amelyet azok az autósok érezhettek, amikor megtalálták összetört autóikat a budapesti, 2. kerületi Radetzky-laktanya mellett. A laktanya épületét decemberben kezdték el átépíteni, azonban a munkálatok során nemcsak az épületet bontották, hanem a laktanya mellett parkoló autókat is – az esetről Őrsi Gergely kerületi polgármester tett közzé bejegyzést a Facebook-oldalán.

Megkezdték az épület bontását

Hosszas huzavona után decemberben elkezdték lebontani a régi Radetzky-laktanya épületét. A mintegy 180 éves épületet már pár évvel ezelőtt is megkezdték lebontani, azonban a munkálatokat leállították, az akkori tulaj nem akarta helyreállítani az okozott károkat – írja a Blikk.

A 2. kerületi Bem József téren hullottak faldarabok az autókra

Új tulaj, új építkezés

Az épület felújítási kérdésében új tulaj dönthetett. A műemléki védettség megszűnt az épületen, és tavaly nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűnek nyilvánították az átépítést.

A bontás során több autóra is faldarab hullott

Hiba a bontás során

„A Radetzky-laktanya bontása során bekövetkezett az első jelentős károkozás. A rendőrség és a városrendészet már a helyszínen van és a bontás leállításra került. A rendőrség értesíti valamennyi gépjármű tulajdonosát” – írja Őrsi Gergely 2. kerületi polgármester egy facebookos bejegyzésében, amelyben képeket is közölt a károsult autókról.

A törmelékek hatalmas károkat okoztak

Íme a polgármester Facebook-bejegyzése

Törmelékek mindenütt

A Bem József téren álló, 7200 négyzetméteres helyszínre  29 ezer négyzetméteres iroda- és szállodaépületet terveznek építeni.

Ez is érdekelhet

Kiemelt fotó: Helyszíni fotó – Forrás: Facebook