A Veszprémi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 34 éves, csopaki férfit, aki rongálással nagyobb kárt okozott és éveken át zaklatott egy házaspárt. A férfi a zaklatás során 20-30 alkalommal is hívogatta a késő esti órákban a sértettet.

Zaklatta a házaspárt

A zaklató férfi 2020. december 1-jétől, napi 20-30 alkalommal felhívta a késő esti órákban a sértettet, de volt olyan is, hogy a férfi egy éles borotvapengével hadonászott a sértettől körülbelül egy méterre – írja a 112press.

A csopaki férfi rendszeresen zaklatta a házaspárt

Magánlaksértést is elkövetett

2020. december közepén a férfi be is osont a családi ház udvarába, ahol még a sértett kerti bútorait is átrendezte. Egy másik magánlaksértés során a férfi lekapcsolta a sértett villanyóráját, ami miatt a lakás fűtés nélkül maradt.

Követte és meg is fenyegette őket

A zaklatással gyanúsított férfi december 25-én azzal is meglepte a házaspárt – akik sétálni indultak –, hogy a tiltakozásuk ellenére követni kezdte őket, majd amikor visszaértek a családi házhoz, megfenyegette őket azzal, hogy tönkre fogja tenni a karácsonyukat és megöli őket.

Ezt is érdemes elolvasnod

Évek óta zaklatta őket

A hatóságok kiderítették, hogy a zaklató férfi a nyomasztó cselekményeit már évek óta folytatta a sértettek ellen, akik csak 2020 decemberében jutottak el arra a pontra, hogy magánindítványt tegyenek.

Felgyújtotta az autóját

A zaklatások és fenyegetések mellett a férfi gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2020. december 26-án megrongálta a sértett autóját: a kocsi szélvédőit, ablakait betörte, a jármű belsejét pedig felgyújtotta. Szerencsére a tüzet a sértett időben észrevette, és poroltó használatával el tudta oltani a lángokat. A férfi a rongálással legalább egymilliós kárt okozott.

Ez a cikk is érdekelhet

Letartóztatták

A bíróság a bűnismétlés veszélye miatt indokoltnak vélte a férfi letartóztatását. A végzés ellen fellebbezett a férfi és az ügyvédje.

Kiemelt fotó: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke