Súlyosabb büntetés miatt fellebbezett a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség annak a fiatal férfinak az ügyében, aki 2015 májusában, pár nappal a 18. születésnapja előtt megszurkált egy vendéget a születésnapi buliján, Újpesten. Az áldozat nem élte túl a 11 szúrást, a műtét ellenére elhunyt, a támadóját pedig hosszú évekre börtönbe küldenék.

Születésnapoztak

A 17 éves kamasz egy újpesti sörözőben szólalkozott össze egy 28 éves férfival, akit nem ismert. Vitájuk során az volt a probléma, hogy az idősebbik férfi nem akart távozni a helyről, ahol a fiú épp egy zártkörű rendezvényen bulizott a barátaival. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

A 4. kerületben tört ki a balhé

Összeverekedtek

A veszekedésüket dulakodás követte, majd a 17 éves fiatal a verekedés közben előkapta a magával hordott 8,5 cm pengehosszúságú kését, és azzal megszurkálta a férfit. Az áldozatát összesen 11 alkalommal szúrta meg az éles eszközzel.

Nem volt esélye

A brutális támadást követően a 28 éves férfi elvesztette az eszméletét, majd őt mentők szállították kórházba. Egy hónappal később a rajta elvégzett műtét ellenére a férfi belehalt a sérüléseibe.

Ezzel szúrt a fiatal

Fotó: Police.hu

Elítélték

A Fővárosi Törvényszék január 22-én hirdette ki az elsőfokú ítéletét, amelyben emberölés miatt bűnösnek mondták ki a fiatalt, akit 6 év és 8 hónapra a fiatalkorúak börtönébe ítéltek és 4 évre a közügyektől is eltiltották. A bíróság egyúttal elrendelte a fiú előzetes letartóztatását.

Fellebbeztek

A bíróság döntésével szemben az ügyész súlyosabb büntetés miatt, míg a fiú és a védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Lefoglalták az éles eszközt

Fotó: Police.hu

Meghosszabbítanák a büntetést

A fellebbezés miatt a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú indítványában azt kérte a Fővárosi Ítélőtáblától, hogy emeljék meg az elkövető szabadságvesztésének és mellékbüntetésének az idejét, valamint utasítsák el a védelmi fellebbezéseket. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke