Az őrjöngő férfi egy villamoson kezdett balhézni, mivel a gyermeke kiesett a babakocsiból a jármű egyik erős fékezésénél. Az apa a gyerekével mit sem törődve megindult a villamosvezető felé, hogy számonkérje a sofőrt a fékezésért, de egy hős utas elé állt, és rendre tette a férfit.

Villamoson utaztak

A Miskolci Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi tavaly júniusban szállt fel egy miskolci villamosra az élettársával és gyermekükkel. Felszállásuk után a babakocsit a villamos csukló részénél hagyták felügyelet nélkül, majd leültek és beszélgetni kezdtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Miskolcnál történt az eset

Befékezett a villamos

A villamosvezető az út során, az egyik megállóba érkezéskor erősebben fékezett, aminek következtében a babakocsiban ülő 6 hónapos csecsemő felborult, és leesett a villamos padlójára. Ez azonban nem tűnt fel a szülőknek, egy utasnak kellett szólnia nekik, hogy a babájuk a földön hever.

Összevesztek

Ezután a nő gyorsan felkapta a földről a síró gyermekét, majd a párjával összevesztek azon, hogy melyikük hibázott. Miközben egymás felelősségén vitatkoztak és hangosan szidalmazták egymást, a nő a gyermekkel együtt leszállt a villamosról.

Őrjöngött a férfi

Az apa ekkor a villamoson utazók felé ordított, ocsmány szavakkal szitkozódva fenyegetőzött, majd a villamosvezető felé vette az irányt, hogy számonkérje a fékezés miatt. Ezt azonban megelégelte a nő, és elé állt, majd közölte vele, hogy hagyja abba a botrányos viselkedését.

Folytatta az ordibálást

A nő fellépése egyáltalán nem tetszett a férfinak, ezért közelről az arcába ordította, hogy ő már ült börtönben, embert is ölt, és megfenyegette, hogy megerőszakolja. Ezenfelül a férfi azzal is fenyegetőzött, hogy le fogja köpni.

Csak hőzöngött

A nő határozott fellépése miatt a férfinak inába szállt a bátorsága, és végül befejezte a felesleges szitkozódást. További incidensre szerencsére nem került sor, a férfi leszállt a járműről.

Lecsuknák

Az utas a durva fenyegetések miatt magán indítványt terjesztett elő zaklatás miatt. A Miskolci Járási Ügyészség pedig a vádemelése során elzárást indítványozott a visszaeső férfival szemben.

Így büntetik a zaklatást

A Büntető Törvénykönyv szerint az, aki megfélemlítés céljából háborgat másokat zaklatást követ el, amelynek büntetési tétele 1 év szabadságvesztés. Amennyiben az elkövető félelemkeltés céljából és személy elleni veszéllyel fenyeget, akkor a büntetés 2 év. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke