Egy férfi kért segítséget tegnap este a fővárosi rendőröktől, mert egy fiatal fiú összeesett és elvesztette az eszméletét. A járőrök azonnal intézkedtek, és mellkaskompressziókkal küzdöttek a kamasz életéért.

Összeesett

Egy férfi szaladt oda a budapesti járőrpárhoz 2021. április 8-án, 21 óra körül a 7. kerületi Király utcában, mert egy fiatal fiú összeesett és nem volt eszméleténél – írja a Police.hu.

Király utcában történt az eset

Megkezdték az újraélesztést

Horváth Balázs főtörzsőrmester azonnal riasztotta a mentőket, miközben egy éppen hazafelé tartó egészségügyi dolgozó, Steinekker István főtörzsőrmester és a közös járőr honvéd tagja, Makai Attila őrvezető megkezdték a 15 éves fiú újraélesztését. A segítők mellkaskompressziót alkalmaztak, amivel sikerült visszahozniuk a fiatalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kórházba szállították

Végül a kiérkező mentők stabilizálták a tinédzser fiú állapotát, majd kórházba vitték. további megfigyelés céljából.

Egy Heves megyei közértben az eladó mentett életet

Korábban írtunk róla, hogy egy Heves megyei üzletben minden előzetes panasz nélkül összeesett egy vásárló az eladótér közepén. Ezt látva a bolt eladója azonnal odarohant hozzá, és közben felhívta a mentőket segítségért.

Újraélesztette

Az eladó összeszedte minden bátorságát, és megvizsgálta a 60 év körüli nőt, majd miután észlelte, hogy nincs keringése, a mentésirányító utasításai alapján megkezdte az újraélesztését. Ebben segített neki egy másik vásárló is.

Megérkeztek a mentők

Ezután nem sokkal a helyszínre érkeztek a mentők is, akik átvették az eladótól az életmentést, amit emelt szinten folytattak tovább. Ennek köszönhetően sikerült megmenteni a nő életét.

Borsodban traktorost mentettek ki a folyóból

A borsodi tűzoltóknak a jeges vízből kellett kihozniuk egy traktorost, ugyanis a sofőr a Bódva folyóban rekedt a járművével. A heves sodrás elragadta a traktort, így a jármű leállt, a sofőr pedig a folyó közepén elakadt.

Nem sérült meg senki

Szerencsére a mentés során sem a traktorosnak, sem a tűzoltóknak nem esett bajuk. A bajba jutott bácsit egyébként egy mentőkötél segítségével húzták ki a partra, a traktorért pedig egy másik mezőgazdasági vontatót hoztak a katasztrófavédelmisek. A gyors és profi munkának köszönhetően a férfi és a traktor is kijutott épségben a partra. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mentőautó – Forrás: BudaPestkörnyéke