Jeges folyóból szabadították ki a traktort a borsodi tűzoltók, ugyanis a Bódva folyóban rekedt egy mezőgazdasági vontató csütörtökön, Szendrő határában, derül ki a katasztrófavédelem közösségi oldalára megosztott posztjából.

Heves sodrás

Mint írják egy traktoros férfi éppen a Bódva folyón akart péntek délelőtt átkelni Szendrő határában, amikor egy különösen heves sodrás magával ragadta, és keresztbe fordította a folyó közepén a mezőgazdasági vontatót. Nem csoda, hogy a jármű azonnal leállt, a sofőr pedig a vontató fogságában, a jeges folyó közepén rekedt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyi tűzoltók siettek a segítségére

A bajba jutott bácsi segítségére végül a helyi tűzoltók siettek, akik mentőkötél segítségével vontatókötelet juttattak be az elakadt géphez, majd a vízbe gázoltak és csatlakoztatták. A többtonnás traktort így sem lehetett rögtön a partra segíteni, azt végül egy másik mezőgazdasági vontatóval szabadították ki.

Senki nem sérült meg

A gyors és profi reakciónak köszönhetően senki sem sérült meg, a férfi és a traktor is gond nélkül a partra jutottak.

Itt a teljes poszt:

Néhány hete a fagyhaláltól mentettek meg egy férfit a pilsivörösvári rendőrök

Mint ahogyan az a KékVillogó is megírta a pilisvörösvári rendőrök egy 57 éves férfit hoztak ki a havas erdőből. Egy túrázó nő vette észre a hóban fekvő, láthatóan ittas férfit Üröm térségében 2021. január 14-én késő délután. Felajánlotta segítségét, de a férfi elzavarta.

Hívta a rendőröket

A nő – egyedül nem boldogulván – hívta a rendőröket. A pilisvörösvári egyenruhások egy darabig autóval, majd, mivel a férfi csak egy ösvényen gyalogolva volt megközelíthető lábbusszal értek a helyszínre, írja a Police.

A férfi 20 éve az erdőben él

A lakcím nélküli, elmondása szerint 20 éve az erdőben élő férfit felemelték, kocsijukhoz támogatták, beültették a fűtött rendőrautóba, pokróccal bebugyolálták, majd értesítették a mentőket, akik később kórházba vitték.

Magatehetetlenül fekvő asszony

Ezt megelőzően szintén a KékVillogó is beszámolt arról az asszonyról, aki órákig feküdt magatehetetlenül a vasúti töltés melletti árokban.

Nagyon fázott

“Az idős asszony a vízelvezető árokban feküdt. Magánál volt, elhaló hangon azt ismételgette, hogy nagyon fázik. Nem csoda, jó, ha 3 fok volt, és mint kiderült, fél napig is fekhetett ott” – számolt be a Blikknek az asszonyt megtaláló polgárőr.

Elesett és legurult

A néni hazafelé tartott a vásárlásból, megszédülhetett, elesett és legurult a töltésen. A megpakolt kerekes táska azonban fent maradt, benne a mobiltelefonnal.

Nem a ruhájában, hanem a táskájában volt a telefon

„Az idős hölgy nem tudta hívni a szeretteit, és bár nem volt messze az állomástól, senki nem hallotta a segélykérését. Ezért nagyon fontos, hogy a telefont a ruházatunkban tartsuk” – figyelmeztetett a szakember.

Meglátták a vonatból a nénit

Mint megírtuk a néninek az volt a szerencséje, hogy a 29 éves Kucsorka Bettina és párja Piliscsabáról Esztergomba mentek vonattal. A lány az ablakból meglátta a töltés mellett heverő testet.

Videóra vették

A következő állomáson leszálltak, visszamentek és videót készítettek a földön fekvő asszonyról. Mivel Bettina és párja is hallássérült kiposztolták a videót a Facebookra, leírták, hogy merre felé rögzítették a képsorokat.

Kitalálták a polgárőrök hol lehet az asszony

A videót meglátta a Piliscsabai Polgárőr Egyesület egyik tagja, Simon Gyula eredt a rejtély nyomába. A képsorok alapján kitalálta merre lehet a fekvő asszonyt.

Pókrócba bugyolálták

Azonnal keresni kezdte a nénit, hamarosan meg is találta a Pázmáneum vasúti megálló közelében. Értesítette a mentőket, és a rendőrséget. A kiérkező járőrökkel pokrócba bugyolálták a 80 éves nénit, és meleg teát próbáltak vele itatni.

Vásárolni indult

A néni egyedül él, reggel vásárolni indult, de valószínűleg leesett a magas töltésen és onnan már nem tudott szabadulni. Köszönjük a furcsa, de eredményes bejelentést, mert a néni reggelre biztosan teljesen kihűlt volna. A mentő kórházba szállította – írják az egyesület közösségi oldalán.

Nem sok volt vissza a néninek

A kirándulni induló hallássérült pár a figyelmességével megmentette egy ember életét. A néninek már nem sok lehetett vissza, hiszen ilyen hidegben gyorsan kihűl az emberi test. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Katasztrófavédelem, Facebook