Heves megyei kisboltos riasztotta a mentőket, hogy a közértben bármi előzmény nélkül összeesett egy vásárló. A hős eladó a mentésirányító instrukciói alapján kezdte meg az újraélesztést, ami végül sikerrel is járt.

Összeesett

Egy Heves megyei közértes hívta fel kétségbeesetten a mentőket, mert a boltban, ahol dolgozik, minden előzetes panasz nélkül összeesett egy vásárló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Heves megyei községben történt az eset

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megkezdte az újraélesztést

Az eladó minden bátorságát összeszedve a mentésirányító instrukciói alapján megvizsgálta az elterült 60 év körüli nőt, akinél nem tapasztalta a légzés jeleit. Mivel a nőnek nem volt keringése, a közértesnek meg kellett kezdenie az újraélesztést.

Segítettek neki

Az eladótérben ott volt egy másik vásárló is, aki szintén odasietett az eszméletlen nőhöz és ő is segített az eladónak az újraélesztésben. Percek múlva a mentők is kiértek a helyszínre, és átvették az életmentést, amit emelt szinten folytattak tovább.

Sikerült a mentés

Az időben megkezdett mellkaskompresszióknak köszönhetően a nőnek sikerült megmenteni az életét. A mentők végül stabil állapotban, egy mentő helikopter segítségével szállították kórházba az asszonyt.

Korábban a 10. emeletről hoztak le egy beteget

Mint korábban írtuk, az Országos Mentőszolgálat arról számolt be február végén, hogy egy szegedi panelház 10. emeletéről cipeltek le a munkatársaik egy ellátásra szoruló, fekvőbeteg asszonyt. A rendkívüli szállításban a katasztrófavédelem segítségét kérték, és a kezükben együtt hozták le a nőt az épület lépcsőházában.

Fekvőbeteg volt

Mivel a nőt az állapota miatt csakis fekvő helyzetben lehetett szállítani, ezért a mentőknek a lépcsőn, gyalog kellett levinniük az asszonyt, akinek a szállításában a tűzoltók is közreműködtek. A hatóságok 10 emeletet sétáltak le a beteg nővel.

Kórházba szállították

A mentők és a tűzoltók dolgát az is nehezítette, hogy a nő hordágyához volt rögzítve egy lélegeztető gép, egy infúziós pumpa és egy oxigén palack is, melyek miatt csak fokozott óvatossággal tudták levinni a nőt. Végül a mentés sikerrel járt, és az asszonyt stabil állapotban vitték kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a mentők teljes posztja a heves megyei újraélesztésről

Kiemelt kép: Mentőhelikopter – Forrás: Facebook/Mentőszolgálat