Noha a bíróság eltiltotta a közügyek gyakorlásától, ez nem akadályozta mega férfit abban, hogy ténylegesen irányítsa a települést. Most őrizetbe vették, s kezdeményezték letartóztatását

Ezt a bűncselekményt követte el a gyanú szerint

Közokirat hamisítás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat bűntetőeljárást B. R. 53 éves nyírpilisi lakos ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nyírpilis polgármestere volt

A nyomozás adatai szerint a férfi az egyik Szabolcs megyei település vezetője volt, amikor a bíróság jogerősen elítélte, és mellékbüntetésként eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt található a település

Eltiltotta a bíróság, ám erre magasról tett

A nyomozás adatai szerint a férfi az egyik Szabolcs megyei település vezetője volt (az MTI szerint Nyírpilisé), amikor a bíróság jogerősen elítélte, és mellékbüntetésként eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi azonban a bírósági döntést figyelmen kívül hagyta, a polgármestert megillető hivatali jogköröket tovább gyakorolta, jogosulatlanul hozott határozatokat és döntött az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos ügyekben.

Nem úszta meg

Végül október 25-én érte mentek a rendőrök, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vettek. Egyúttal előterjesztést tettek az ügyészség felé, hogy tartóztassák le a férfit.

Videón az elfogás

Méhkerék polgármestere ügyesebb volt

Nem ő az egyedüli településvezető, akinek meggyűlt a baja egy bírósági ítélet miatt. A Békés megyei Méhkerék község fideszes polgármesterét költségvetési csalás miatt ítélték felfüggesztett börtönbüntetésre.

Trükkösen maradt a falu élén

A Magyar Narancs beszámolója szerint miután jogerősen elítélték, településfejlesztési koordinátorként visszafoglalkoztatták, vagyis lényegében ő vezette a települést. Mindezért 750 ezer forintot kapott havonta, s miután idén újra megválasztották, megbízási szerződése még egy hónapig élt. Azaz egyszerre két helyről kapott fizetést.

Nem baj a jogerős ítélet, ennek ellenére őt választották meg

A Népszava egyik korábbi riportjából kiderült, hogy a helyiek megbocsátottak neki, mert segítőkész. „Hallottam, hogyne hallottam volna. Mit tudom én, hogy igaz-e. Rendben van a falu, ez a lényeg” – nyilatkozta a lapnak egy férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön az expolgármester előállítása látható.)