Karrierünk sokszor hasonlítható egy hullámvasúthoz: vannak pozitív szakaszok, amikor úgy érezzük, a lehető legjobb helyen, a legmagasabban vagyunk, de olykor igazi lejtőbe is kerülhetünk, például amikor egy váratlan elbocsátással nézünk szembe. Ez annak ellenére is előfordulhat, hogy mindent jól csináltunk, de mégis megkapjuk a szomorú döntést.

Tervezzünk, ne pedig pánikba essünk

Igaz, egy váratlan eseményre nem lehet megfelelően felkészülni, és mindig készen állni, de fontos, hogy ilyenkor se essünk pánikba és kezdjünk el kapkodni. Ma már profi segítséggel is felkészülhetünk arra, hogy megtaláljuk az új helyünket.

A CV Shark szolgáltatásai minden támogatást megadnak ahhoz, hogy álmaink pozícióját megszerezzük. Nem ritka az, amikor egy váratlan elbocsátás után sokkal jobb helyre kerül a munkavállaló és végül pozitív lehetőségként fogja fel az egész eseményt.

Természetesen ehhez az is kell, hogy alaposan megtervezzük az álláskeresés egyes lépéseit, valamint felkészüljünk mindegyikre. Valószínűleg már mindenki találkozott azzal a helyzettel, hogy nem feltétlenül az kapja meg az adott pozíciót, aki legtöbb szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik. Az elmúlt években egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy ki hogyan “értékesíti” saját magát. El kell tudni adnunk a szakértelmünket, a tudásunkat és úgy összességében a személyünket.

Már önmagában ez is egy olyan tényező, ami azt jelzi, hogy bizony nem szabad kapkodni, hanem napjainkban alapos felkészülésre van szükség. Ha elhanyagoljuk a saját magunk marketingjét, azzal az esélyeinket csökkentjük nemcsak az elhelyezkedésre, de már az interjús alkalmakra is.

Az állásinterjú az egyik kritikus pont

Manapság lehetőséghez jutni is sokkal nehezebb. Az önéletrajz funkciója is megváltozott, mivel ma már ez az elsődleges eszköz ahhoz, hogy egyáltalán az interjúra be tudjunk jutni. Fontos, hogy mindig az aktuális elvárások szerint alakítsuk ki azt, felejtsük el a sablonos, látványos, de kevésbé tartalmas “megoldásokat”. Egy jól strukturált, tartalommal teli önéletrajz sokkal jobb eredményeket fog hozni.

Ha már bent vagyunk, akkor sem szabad elbízni magunkat. A jelenlét, az odafigyelés a kulcskérdés az egész interjú során. Nem csak a munkáltató méri fel a mi alkalmasságunkat, de nekünk is meg kell vizsgálni a céget, hogy megfelel-e számunkra. Pozitív jelnek számít a rugalmasság, kedvesség, pontosság és a transzparens kommunikáció.

Ne válogassunk túlságosan

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden létező pozícióra adjuk be a jelentkezésünket. Csupán ne legyünk előítéletesek, ne szűkítsük feleslegesen a jelölteket, álljunk az egész álláskereséshez nyitottan, hogy minél több információt és tapasztalatot tudjunk begyűjteni.

Gyakori hiba az, hogy az álláskereső már előre eldönti melyik cégnél van esélye és melyiknél nincs. Tervezzünk és hajtsuk azt végre, így az eredmény jönni fog, és ki tudja, talán a fizetésünk is egymillió forint körüli lesz.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: cvshark.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.