Először nem hitt a szemének az a férfi, aki Paks külterületén rátalált egy ismeretlen ember holttestére. Nagyon megrázták a történtek, és bízik abban, hogy sikerül majd azonosítani a szerencsétlenül járt személyt, aki megkapja majd a végtisztességet.

Testrészeket találtak három helyen is

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy a Paksi Rendőrfőkapitányság ismeretlen holttest kapcsán adott ki körözést. Február 16-án, csütörtökön találták meg a testrészeket.  A rendőrség által leírtakból kiderül, hogy három, egymástól teljesen elkülönülő helyen találták meg a holttestet. A koponyacsont, a törzs és az alsó végtagok is külön helyen voltak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az út mellett hevert

 „Erre lakom, szoktam sétálni ebbe az irányba. A lakásomtól olyan 800 méterre jártam, amikor rátaláltam. Az út mellett körülbelül 80 méterre hevert” – mondta a Ripostnak az a férfi, aki felfedezte a testet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Nem hittem a szememnek”

„Először az alsótestet találtam meg, és akkor nem is hittem a szememnek, azt hittem, hogy egy bolti próbababa. Aztán előre sétáltam úgy másfél métert, és ott feküdt a felsőteste, hassal a földön. Láttam a fekete cipőt a lábon, a ruháját is” – tette hozzá.

Azonnal értesítette a hatóságokat

A férfi hozzátette: amikor rájött, mit talált, azonnal hazasietett, mivel nem volt nála mobiltelefon. Otthon azonnal értesítette a hatóságokat. Mint mondja, megrázták a történtek: 

„Szörnyű ebbe az egészbe belegondolni”

„Nagyon kivagyok már, még mindig szörnyű ebbe az egészbe belegondolni. Hiszen valakinek a gyereke, testvére, barátja, szomszédja, szerette az az ember” – mondta a férfi, aki úgy gondolja, hogy november környékén kerülhetett oda test, mert amikor utoljára arra járt, még nem voltak ott a maradványok.

Nem történt bűncselekmény

Teolnak a rendőrség idő közben azt is elmondta: nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, arra gyanakszanak, hogy a testet állatok hordhatták szét. Az áldozat személyazonosságát, bár sejtéseik vannak, egyelőre nem tudták megállapítani, azt majd a DNS-teszt után tudják meghatározni. 

Hiányzó állkapocs

A fogstátusz megállapítását nem tudták végrehajtani a nyomozók. Az alsó állkapocs ugyanis hiányzik, a koponyacsont felső állkapocs részében pedig nem voltak láthatók fogak.

A lakosság segítségét kérik a rendőrök

A holttest beazonosításához a lakossághoz fordultak a nyomozók. Pontos leírást adtak arról, hogy milyen ruhát viselt az áldozat, amikor megtalálták. Ennek alapján kérik, hogy aki tud információt adni az elhunyt kilétéről, jelezze azt a rendőrök számára.

Kardigánt viselt az áldozat

Az elhunyt személyen kék színű, pamut anyagból készült kötött kardigán volt. A világoskék színű ruhadarab cipzáros. A jobb oldali hónalj részen a varrás mentén elszakadt a felső. Az áldozaton 38-39-es méretű, fekete színű magasszárú velúr cipő volt. Márkajelzése nincs a lábbelinek. Talphosszúsága 26 centiméter, külső és belső oldalán négy darab párhuzamos, fekete csík szerepel, elöl pedig három tépőzár található rajta.

Pamut volt rajta

A holttesten rövidujjú pamut pólót találtak a nyomozók. A póló színét azonban nem lehetett megállapítani, mivel a holttest már erőteljes bomlásnak indult. A felsőruházaton viszont van egy minta: egy színes csónak, amiben három személy tartózkodik.

Így lehet segíteni a nyomozók munkáját

Akinek információja van az áldozat lehetséges kilétéről, jelezheti azt a Paksi Rendőrkapitányságon. Telefonon a 75510640-es számon lehet felvenni a kapcsolatot a rendőrökkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: itt találták meg a holttest részeit – Fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság