Elképesztő eset történt Veszprém vármegyében: egy ismeretlen elkövető nyílvesszővel lőtt át egy macskát. A szerencsétlenül járt állatot tűzoltók mentették ki, majd a Frakk Állatvédő Egyesület vette gondozásába. Az állatvédők szeretnék megtalálni az elkövetőt, és feljelentést is tesznek majd.

Nyílvesszővel lőttek át egy cicát

Szinte hihetetlen esetről számolt be szombaton a Frakk Állatvédő Egyesület. Szombaton délután kaptak egy segítségkérő telefont a várpalotai Szent Borbála utcából, miszerint nyílvesszővel átlőttek egy cicát. A bejelentő megerősítette, hogy látja az állatot, aki bekúszott egy vízelvezető csőbe, és benne van a nyílvessző a lábában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tűzoltók szabadították ki

A hívás után azonnal elindultak a cicához, amely egy mintegy 20 méteres csőben ült, így esélyük sem volt kiszedni onnan. Az állatot végül a pétfürdői tűzoltóknak sikerült kiszabadítani: profizmusuknak köszönhetően perceken belül megvolt a cica – áll a Frakk Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán olvasható bejegyzésben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tell Vilmos lett a neve

A macskát a Veszprémi Kedvenc rendelőben látták el, az állatvédő egyesület pedig a Tell Vilmos nevet adta neki.

Nem károsított belső szervet

„Szerencsére nem ért csontot, nem károsított belső szervet a nyílvessző, amit vélhetően egy számszeríjból lőttek ki. Így viszonylag könnyen el lehetett távolítani. A sebeket összevarrták, kapott gyógyszereket is. Egyben teszteltettük is, szerencsére cicabetegségekre negatív lett” – írták a bejegyzésben.

Már van iránta érdeklődő

„Köszönjük, hogy az Alex Állatvédő Egyesület segítséget nyújtott Vilmos elhelyezésében, mert nálunk nem volt hely! Amennyiben gazdája felismeri, a költségek kifizetése után visszakaphatja. Ha nem jelentkeznek érte, gazdis lesz. Már van érdeklődője. Természetesen ivartalanítva, oltva lesz, hogy még egy ilyen eset ne fordulhasson elő” – írták az állatvédők.

Keresik az állatkínzót

Az állatvédők szeretnék megtalálni a kegyetlen állatkínzót, ezért a rendőrséghez fordulnak.

Megteszik a feljelentést

„Azt viszont nagyon nem szeretnénk, hogy az elkövető megússza, ezért a rendőrségen állatkínzás miatt megtesszük a feljelentést. Félelmetes a gondolat, hogy ember ilyet tesz egy állattal, de ijesztőbb az, hogy mit tesz legközelebb? Gyerekre, kutyára, emberre lő, ha neki nem tetsző dolgot tesz? Milyen világban élünk?” – írták.

Profik mentették ki a cicát

Időben jött a segítség

Ezzel a nyílvesszővel lőtték át az állatot

Érthetetlen!

„Soha nem fogom megérteni azt az elvetemült, eszetlen lényt, aki OK NÉLKÜL állatokra lövöldöz vagy egyáltalán fájdalmat okoz neki. Nagyon remélem, hogy minél előbb előkerül és elszámol tettéről a rühes elkövető! Köszönet a bejelentőnek, tűzoltóknak és minden résztvevőnek, cicának mielőbbi felgyógyulást kívánok!” – írta egy hozzászóló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: nyílvesszővel lőttek át egy cicát. Fotók: Frakk Állatvédő Egyesület