Paks veszélyes térség volt pénteken, ugyanis rövid időn belül két halálos baleset is történt a város közelében. Reggel pedig az M7-es autópályán volt két baleset egymáshoz nagyon közel.

Az autópályán történt a tragédia

Balesetről érkezett bejelentés 2022. december 16-án 18 óra 29 perc körüli időben az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán a 111-es kilométerszelvény közelében, Paks térségében – közölte Facebook-oldalán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hárman mentek egymásnak

Mint írták, az eddig rendelkezésre álló adatok szerint három autó ütközött össze ismeretlen körülmények között. A balesetben egy fő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindenkit leterelnek

Közölték azt is, hogy az autópályáról a forgalmat a Paks Centrum csomópontban leterelik. Kerülni a 6-os főút felé lehet. A pályára visszatérni a Paks Dél csomópontban lehet. Egyelőre nem közölték, mi okozhatta a balesetet, de aligha tévedünk nagyot, ha azt írjuk, a téli útviszonyok is jelentős szerepet játszottak a tragédiában.

A helyszínelés fényei

Itt is három autó karambolozott

Nem sokkal később újabb poszttal jelentkeztek, miszerint ezúttal újabb halálos balesetről kaptak bejelentést – ezúttal Paks és Puszahencse között a 6232-es úton. A baleset háromnegyed 7 előtt egy perccel történt. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint három autó ütközött össze ismeretlen körülmények között a 6232-es út 3-as kilométerszelvénye közelében, Paks és Pusztahencse között.

Szintén teljes útzár van érvényben

A balesetben egy férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a gyors segítség ellenére a helyszínen életét vesztette. A balesetben egy férfit a mentők kórházba vittek. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a 6232-es út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Fejérben is volt karambol

Nem ez volt az egyedüli baleset ma az utakon. A rendőrség még korábban arról tájékoztatott, hogy pénteken fél körül a 62-es számú főút 17-es kilométerszelvényében eddig ismeretlen okból összeütközött két gépjármű Fejér megyében, Perkáta közelében.

Többen megsérültek

A baleset során ketten megsérültek. A helyszínelés és a műszaki mentés teljes útlezárás mellett folyt, a rendőrök a főút forgalmát mindkét irányból Perkátára terelték ennek ideje alatt. Egyúttal mindenkit arra kértek, fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjen.

Az M7-es sem úszta meg a tömegkarambolokat

Reggel 8 órakor az M7-es 126-os kilométerszelvényében a Budapest felé vezető oldalon -eddig tisztázatlan körülmények között- egy kamion kisteherautóval ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt, de az útra nagy mennyiségű gázolaj folyt

Szerencsére azonban senki sem sérült meg

Továbbá ugyanebben a kilométerszelvényben négy személyautó ütközött össze, mely során senki nem sérült meg, a járművekben anyagi kár keletkezett. A balesetekkel érintett útszakaszon a helyszínelés idejére félpályás útlezárás volt érvényben, a forgalmat a Balatonszárszói lehajtónál a 7-es számú főútra terelték.

A reggeli helyszínelés pillanatai

(kiemelt képünk forrása: police.hu.)