Szörnyű tragédia történt szombat este Szombathelyen: egy 65 éves férfi életét vesztette és kiskutyája is elpusztult, miután elütötte őket egy autó. A Volkswagen teteje annyira benyomódott az ütközésnél, hogy a személygépkocsit vezető fiatalember is megsérült.

Tragikus gázolás

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy tragikus kimenetelű baleset történt a szombathelyi Muskátli utcában. Egy személygépkocsi elgázolta az úton átkelni akaró gyalogost, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A patakparton sétáltatta kutyáját

112Press úgy tudja, hogy az áldozat a közeli patakparton sétáltatta a kutyáját és onnan tartott hazafelé. Ez alapján az autó menetiránya szerinti bal oldalról érkezett és már két és fél sávot megtett, amikor az autó elütötte.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elpusztult a kiskutya

Az ütközés erejét is alátámasztja, hogy a személyautó teteje úgy benyomódott, hogy az autó sofőrje is megsérült. Nem csak a 65 éves férfi halt meg, sajnos elpusztult a kis termetű kutyája is.

Töréses arcsérülést szenvedett

A fiatal sofőr három utast szállított, amikor az autó elütötte a menetirány szerinti bal oldalról átkelő gyalogost. Az autóvezető töréses arcsérülést szenvedett, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy a beszakadó autótető, vagy az elütött férfi teste okozta-e a sérülését.

Nem tudta, hogy meghalt

Lapinformációk szerint az autóvezető nem volt tisztában azzal, hogy az elütött férfi a helyszínen meghalt. A mentők a helyszínen megpróbálták újraéleszteni a gyalogost, sikertelenül.

Nem működött a közvilágítás

Az eset kapcsán többen is leírták, hogy hetek óta nem működött a közvilágítás az érintett szakaszon. Ha valaki a lakóhelyén hasonló rendellenességet tapasztal, akkor azt mindenképpen jelentse be a szolgáltatónak, akár telefonon, akár mobil applikáción keresztül – hívják fel a figyelmet az illetékesek.

Túlléphette a sebességet

A vizsgálatok kiderítették: az ütközés helyszínén a személygépkocsi maximum 50 kilométer/órás sebességgel közlekedhetett volna. A jármű rongálódását és egyéb nyomokat látva biztosra vehető, hogy a fiatal sofőr túllépte a megengedett sebességet. A Volkswagen mintegy 70 méterre állt meg az elütési ponttól, az áldozat cipője 51 méterre repült.

Tragédia 2018-ban is

2018-ban a közelben egy kutyát sétáltató asszonyt ütött el egy személygépkocsi, a gyalogos a helyszínen meghalt. A közelben lakók akkor és most is elmondták, hogy sok járművezető nappal és éjszaka is nagy sebességgel hajt el a lakópark mellett a Muskátli utcában. Ők szeretnék, ha a rendőrök rendszeresen ellenőriznék az erre közlekedőket.

Nem mindegy a sebesség

 A mostanihoz hasonló baleseteknél nem mindegy, hogy 50-nel, vagy például 90 kilométer/órás sebességgel üti el a gyalogost a személyautó. Az utóbbinál a túlélés esélye minimális és az észlelésre is kevesebb az idő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó:112press.hu