Amint arról a Kékvillogó is beszámolt szörnyű baleset történt az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Bábolna közelében. A baleset során öten életüket vesztették. A tragédia egyik szemtanúja most az RTL Híradójában beszélt a látottakról, elmondása szerint borzalmas látvány volt.

Négy jármű ütközött

Mint megírtuk négy jármű ütközött össze az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, Bábolnánál kedden kora délután – írta a police.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kisbusz rohant egy teherautóba

Varga Mihály Sebestyén, a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivője a baleset után annyit közölt, hogy egy román kisbusz hátulról belerohant egy teherautóba. A kisbuszba öt ember szorult be, egy pedig kirepült a járműből. Nem sokkal 16 óra után a rendőrség közölte, a balesetnek öt halottja van.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Teljesen összeroncsolódott a kisbusz

MTI/Krizsán Csaba

Mentőhelikopter is érkezett

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, mentőautókat és mentőhelikoptert is riasztottak a baleset helyszínére. A balesetben két nő és három férfi halt meg.

Egy sérültet kórházba vittek

Egy 50 év körüli férfit fejsérüléssel, de stabil állapotban a győri kórházba szállítottak a mentők – tette hozzá a szóvivő. Az érintett útszakaszon teljes útlezárás mellett kezdték meg a helyszínelést, a forgalmat a Concó pihenőnél leterelik az autópályáról.

Kiszakadt a motor a kisbuszból

MTI/Krizsán Csaba

Megrázó részletek

A tragédia kapcsán most újabb megrázó részletek láttak napvilágot, a Ripost úgy tudja, hogy az áldozatok erdélyi magyarok, Hargita megyéből származnak, és Székelyudvarhelyről indultak kedden reggel Németország irányába. A portál információi szerint egy fiatal sofőr vezette az autót, ő a helyszínen életét vesztette. Az egyik áldozat a testvére temetésére utazott haza Székelyföldre, most ment volna vissza Németországba dolgozni.

Ő volt az egyik áldozat

A Bögözi Pagyvan Tűzoltó Egyesület a közösségi oldalán számolt be arról, hogy az egyik áldozat, tűzoltó bajtársuk, Pitó Attila Zoltán. A bejegyzésükben így fogalmaznak: “Sajnálattal tudatjuk, hogy Pitó Zoltán Attila tűzoltó bajtásunk abban a kis buszban volt, amely balesetet szenvedett Magyarországon az M1-es autópályán és sajnos életét vesztette, négy utastársával együtt. Holnap, 21-én 19 és 20 óra között adomány gyűjtés szervezünk a gyászoló család részére. Részvétünket fejezzük ki a család és hozzátartozók részére. Attila bajtásunk, legyen könnyű neked a föld, oltsd a Mennyei tüzeket! Nyugodj békében!”

Kapcsolódó:

Három kisgyermeket hagyott hátra

A férfiról a Bögöz Község oldalán is megemlékeztek, az ottani bejegyzésből kiderül, hogy három kisgyermek édesapja volt, őket hagyta most hátra.

Így lehet segíteni a családon

“Szörnyű tragédia történt, Pitó Attila, egy fiatal bögözi édesapa életét vesztette egy autóbalesetben, három kiskorú gyermekét hagyva hátra. Ezekben a nehéz pillanatokban a családnak minden támogatásra szüksége van. Szeretnénk kifejezni együttérzésünket, elmondani azt, hogy számíthatnak ránk, nincsenek egyedül. Isten nyugtasson, Attila! Bögöz Község Polgármesteri Hivatala gyűjtést szervez Attila családja számára, Bögözben és Székelydobóban elmennek majd minden házhoz az önkéntesek, de a község minden boltjában kihelyezünk egy dobozkát erre a célra. Aki banki átutalással szeretné támogatni a családot, adományát elküldheti a RO95OTPV261001046197RO01 számlaszámra (Pitó Enikő).” – írják a posztban.

Megszólalt az egyik szemtanú

Az RTL Híradójában most megszólalt az egyik szemtanú, aki elmondta már kilométerekkel korábban jelezték, hogy a felújítási munkálatok miatt torlódásra kell számítani. Ők ezt látták is, hogy a kamionsor áll, éppen ezért lassítottak is időben, ekkor látták viszont, hogy a belső sávban egy bordó kisbusz haladt. „Úristen, nem áll meg” – mondta ekkor a férjének a szemtanú, és abban a pillanatban már csak a hatalmas durranást hallották. Ezután csak azt látták, hogy mindenki kiszállt az autójából, így tettek ők is, s akkor szembesültek vele, hogy itt szörnyű baleset történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Krizsán Csaba