Ahogy azt tegnap az elsők között itt a Kékvillogó.hu hírportálon megírtuk, paplanba csavart csecsemőt talált egy házaspár az egyik buszmegállóban Fonyódon. A mentősök is meghatódtak a látványon. Most érkezett a friss hír: Feladta magát az anya, aki a buszmegállóban hagyta fél órával korábban született gyermekét a nyolc fokos hidegben.

Csecsemőt találtak Fonyódon

Kutyasétáltatás közben talált rá egy csecsemőre egy pár Fonyódon. A kisbabát egy buszmegállóban, paplanba csomagolva találták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Riasztották a mentőket

„A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra” – írta Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fél órás lehetett a csecsemő  

A mentők perceken belül helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra.

Ebben a buszmegállóban találták meg a babát

Forrás: police.hu

Kórházba vitték az újszülöttet

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Kinyomozták ki hagyhatta ott

Most érkezett a friss hír, hogy a nyomozók azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként egy nap alatt sikerült azonosítani a nő személyét, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Feladta magát a nő

A kislány anyja, L. Marianna ma, október 13-án feladta magát a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Évekig börtönben maradhat.

Apukák voltak a mentős dolgozók

A mentőszolgálat arról is beszámolt, hogy buszmegállóba, a helyszínre érkező mentősök mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke.

Meghatódtak a mentősök

„Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmegmentésben résztvevőknek gratulálunk” – írja az Országos Mentőszolgálat.

Júniusban Budapesten hagyta egy csecsemőt

Újszülött elhelyezését jelezte a budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátora idén júniusban. A kisfiú 2800 grammos, az orvosi vizsgálatok alapján egészséges, gondos ápolásban részesült. Az egészségügyi dolgozók Martinnak nevezték el. 

Hatvanban is otthagytak egy csecsemőt

Tavaly júliusban szintén egy egészséges csecsemőt helyeztek el a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet babamentő inkubátorában. A kisfiú Nyári Csaba nevet kapta, aki 4350 grammal és 56 centivel született. A kórház akkori beszámolója szerint a kisfiú egészségesen jött a világra. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció