Robbanás történt Nyírbátorban egy biogáz üzemben. Egy tartály tetején munkások hegesztési munkát végeztek, amikor robbanás történt. Hárman meghaltak.

Hárman meghaltak

Az üzemben a robbanás következtében három férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az életüket már nem lehetett megmenteni.

Két mentőhelikopter érkezett

Délután két óra óta folyamatosan visítanak a mentők és tűzoltók szirénái a városban. A nyíregyházi mentésirányítás két helikoptert és négy mentőegységet riasztott a nyírbátori helyszínre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Karbantartást végeztek

A Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén a soros takarítási-karbantartási munkálatokat végezte egy külső vállalkozás munkacsoportja. A nem működésben lévő fermentor takarítása volt a feladatuk.

Robbanásveszélyes gáz

A munkavégzés közben valamilyen szikra keletkezhetett és a helyiségben lévő minimális mennyiségű, de robbanásveszélyes metán gáz és oxigén keveréke felrobbant.

Fulladást okozott

A hőhatás reakcióba lépett a falra lerakódott kén-dioxiddal, ami nagyon gyorsan fulladásos halált okozhat.

Tisztázatlanok a körülmények

A robbanásnak három halálos áldozata van. Egyelőre a körülmények tisztázatlanok. A vizsgálat folyamatban van. A Bátor Trade Kft. vezetői és tulajdonosa részvétét fejezi ki az áldozatok családtagjainak – írja a szon.hu.

Nem kell kitelepíteni a környéken élőket

Az üzem környékén lévők semmiféle veszélyben nincsenek, a lakossággal kapcsolatos intézkedést nem kellett tenni – mondta el a Katasztrófavédelem helyettes megyei szóvivője a Bátor Televíziónak.

Itt történt a robbanás

Kiemelt kép: illusztráció