Paplanba csavart csecsemőt talált egy házaspár az egyik buszmegállóban Fonyódon. A mentősök is meghatódtak a látványon.

Csecsemőt találtak Fonyódon

Kutyasétáltatás közben talált rá egy csecsemőre egy pár Fonyódon. A kisbabát egy buszmegállóban, paplanba csomagolva találták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Riasztották a mentőket

„A helyszínre riasztott rutinos mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését és útközben előkészültek az ellátásra” – írta Facebook oldalán az Országos Mentőszolgálat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fél órás lehetett a csecsemő  

A mentők perceken belül helyszínre értek, ahol egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a nyolcfokos hidegben, aki kb. 30 perce jöhetett a világra.

Kórházba vitték az újszülöttet

A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az újszülöttet.

Apukák voltak a mentős dolgozók

A mentőszolgálat arról is beszámolt, hogy helyszínre érkező mentősök mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke.

Meghatódtak a mentősök

„Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmegmentésben résztvevőknek gratulálunk” – írja az Országos Mentőszolgálat.

Júniusban Budapesten hagyta egy csecsemőt

Újszülött elhelyezését jelezte a budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátora idén júniusban.

Martinnak nevezték el

A kisfiú 2800 grammos, az orvosi vizsgálatok alapján egészséges, gondos ápolásban részesült. Az egészségügyi dolgozók Martinnak nevezték el. 

Hatvanban is otthagytak egy csecsemőt

Tavaly júliusban szintén egy egészséges csecsemőt helyeztek el a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet babamentő inkubátorában.

Nyári Csaba nevet kapta

A kisfiú Nyári Csaba nevet kapta, aki 4350 grammal és 56 centivel született. A kórház akkori beszámolója szerint a kisfiú egészségesen jött a világra. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció